cookie-og-privatlivspolitik
LAG Lolland-Falster får nu 1,2 millioner kroner ekstra i LAG-midler fra 2020, der kan fremme bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.
LAG Lolland-Falster får nu 1,2 millioner kroner ekstra i LAG-midler fra 2020, der kan fremme bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Besparelser på LAG-midler rulles tilbage

LAG Lolland-Falster kan se frem til at få tilført 1,2 millioner kroner i LAG-midler
08. oktober 2019 kl. 12:59 Af Jesper Bøgh

Annonce

Erhvervsministeren ruller nu besparelserne på LAG-ordningen tilbage til niveauet før 2016.

Regeringen afsætter dermed 30 millioner kroner ekstra i 2020 til de lokale aktionsgrupper. Mere præcist 30 millioner kroner til lokale projekter, der fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.

Tilbage i 2016 beskar den tidligere Venstre-regering midlerne til de lokale aktionsgrupper fra 90 millioner kroner til 63 millioner kroner årligt.

Nu ruller erhvervsminister Simon Kollerup besparelserne tilbage og øremærker de ekstra 30 millioner kroner i 2020 til projekter, der fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, er ovenud tilfreds med erhvervsministerens melding.

- De lokale aktionsgrupper (LAG og FLAG, red.) skaber både arbejdspladser og lokalt forankret erhvervsudvikling i hele landet. Midlerne er vitale for at sikre den udvikling, der er så afgørende for de danske landdistrikter, og besparelserne tilbage i 2016 var en decideret katastrofe. Derfor er jeg jublende glad for, at erhvervsministeren ruller dem tilbage, siger Steffen Damsgaard.


1,2 millioner til LF

Lokalt på Lolland-Falster kommer de ekstra LAG-midler konkret til at betyde 1.225.045 kroner ekstra til LAG Lolland-Falster i 2020 udover de cirka to millioner kroner, LAG Lolland-Falster i dag modtager.

Og det glæder folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen (S), der er Socialdemokratiets landdistrikts- og ø-ordfører.

- Der var med den tidligere regerings besparelser nærmest skåret ind til benet. Det er afgørende, at der sker udvikling i landdistrikterne, og de ekstra penge kan give små virksomheder i landdistrikter en hjælp til opstart, lyder det fra Lennart Damsbo-Andersen.

Han peger på, at de ekstra penge er øremærket i forhold til grøn omstilling.

- Det giver et bedre grundlag for, at man i landdistrikterne har noget at leve af i fremtiden, mener han.


Glædelig nyhed

I LAG Lolland-Falster tager bestyrelsesmedlem Lene Krabbesmark godt imod nyheden.

- Det er meget glædeligt, at de penge, der tidligere blev taget fra området, nu vender tilbage. Det giver igen flere muligheder for at støtte projekter, der gør en forskel, lyder det fra Lene Krabbesmark.

Hun ser store muligheder i at kunne støtte lokale projekter, der også er med til at bidrage til den grønne omstilling.

- Det kan være støtte til naturgenopretningsprojekter, turismebranchen og rekreative områder, men det kan også være projekter, der fremmer grøn omstilling ved omlægning til mere grøn produktion, siger Lene Krabbesmark.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce