cookie-og-privatlivspolitik
Bestseller har brugt fabrikker i Myanmar, hvor militæret har taget magten. Nu vil tøjgiganten komme med en redegørelse. (Arkivfoto)
Bestseller har brugt fabrikker i Myanmar, hvor militæret har taget magten. Nu vil tøjgiganten komme med en redegørelse. (Arkivfoto)
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Erhverv

Bestseller vil fremlægge Myanmar-redegørelse senest 10. maj

Tøjgigant beskyldes i FN-rapport for at bruge fabrikker i Myanmar med forbindelse til militæret ifølge avis.
18. april 2021 kl. 13:50 Af Ritzau

Bestseller vil senest 10. maj fremlægge en redegørelse over sine aktiviteter i Myanmar. Det oplyser tøjgiganten i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at Politiken har kunnet fortælle, at to af de fabrikker, der er brugt i landet, ifølge en FN-rapport fra 2019 har forbindelser til militæret.

Militæret tog magten i landet 1. februar. Siden er over 700 civile blevet dræbt af sikkerhedsstyrker i forbindelse med demonstrationer.

Ifølge direktør Anders Holch Povlsen har Bestseller ikke bestilt varer i landet siden 19. marts. Det genoptages ikke, før landet er på ret kurs igen.

- Der må ikke herske tvivl om, at vi i Bestseller altid søger den mest ansvarlige vej, siger direktøren i meddelelsen.

Annonce

Han opfordrer EU's udenrigsministre, der mandag mødes, til at komme med et sæt retningslinjer for, hvordan man som virksomhed skal forholde sig.

Ifølge Politikens oplysninger vil der mandag i EU-regi blive indført sanktioner mod industrikonglomeratet Myanmar Economic Holdings Limited (Mehl), som militæret ejer - som også USA har gjort.

Det er det selskab, som fabrikkerne i FN-rapporten beskyldes for at have forbindelser til.

Anders Holch Povlsen oplyser, at Bestseller efter rapporten i 2019 fortsatte samarbejdet med fabrikkerne efter grundige undersøgelser.

Der var dog ingen bevis eller anledninger til at tro, at de havde relationer til militæret.

Annonce

- Der er ingen tvivl om, at det nemmeste i verden ville have været at stoppe al samhandel - særligt når vi kun taler tre fabrikker, siger han.

- Men vi føler os imidlertid forpligtet til først at forsøge at undersøge og afdække, dernæst at forbedre eller afhjælpe forholdene.

- Det er det samfundssind og menneskesyn, der forventes af os, og som vi finder mest rigtigt og ansvarligt, lyder det fra direktøren.

Bestseller står bag tøjmærker som Jack & Jones og Vero Moda.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE