cookie-og-privatlivspolitik
Lolland-borgmester Holger Schou Rasmussen (S) (til venstre) og Guldborgsund-borgmester John Brædder (G).
Lolland-borgmester Holger Schou Rasmussen (S) (til venstre) og Guldborgsund-borgmester John Brædder (G).
Foto: Ingrid Riis/Arkiv

Erhverv

Blandede borgmester-reaktioner på DI-erhvervsklima

Den ene lokale borgmester er begejstret - den anden mere afdæmpet.
01. december 2020 kl. 18:55 Af Jesper Bøgh

Annonce

Guldborgsund Kommune er nu tilbage på en 31. plads i DI's årlige erhvervsklimamåling, som det også var tilfældet for to år siden. Sidste år opnåede kommunen en placering som nummer 44.

Borgmester John Brædder (G) glæder sig over målingen og tolker placeringen som et udtryk for virksomhedernes tilfredshed med den erhvervsservice, de oplever fra Guldborgsund Kommune.

- Det er virkelig positivt, at vi er vurderet så flot. Noget af det, der springer mig i øjnene, er naturligvis, at virksomhedernes tilfredshed med den samlede indsats går hele 10 pladser frem. Det er jeg utrolig glad for, siger John Brædder, der peger på, at kommunen er lykkes med brugen af private leverandører, hvor kommunen rammer en femteplads.

- Vi er ganske enkelt blevet bedre til at udarbejde vores udbudsmateriale, overholde tidsfrister og være i dialog med leverandørerne, hvilket er meget positivt, vurderer John Brædder.

Målingen viser også at en indsats omkring sagsbehandlingstid for byggesager nu bærer frugt. Fra 1. januar til 16. november i år har byggesagsbehandlerne afgjort 625 byggesager. I samme periode sidste år var tallet 397.

Til gengæld er borgmesteren også bevidst om udfordringerne omkring arbejdskraft, hvor kommunen placeres på en 77. plads.

- Vi har eksempelvis sat stærkt ind over for vores svageste borgere med indsatsen "Rekruttering fra Kanten", og samtidig arbejder vi også ihærdigt på hele uddannelsesområdet, siger han.

- Men den infrastruktur, som vi har udsigt til med en times transport til hovedstaden, så bliver grundlaget for at kunne tiltrække den nødvendige arbejdskraft til virksomhederne også bedre. Derudover sætter vi også skatten ned med 0,5 procent i 2021, så det vil bidrage yderligere til en udvikling med øget bosætning, siger John Brædder.

Lolland Kommune bliver placeret på en 69. plads i erhvervsklimamålingen.

- Vi tager målingen til efterretning. Ligger man indenfor spændet mellem nummer 10 til nummer 90, så ligger alle meget ens, vurderer borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune, der pointerer, at kommunen er i en tæt og løbende dialog med DI lokalt om fortsat at gøre det attraktivt at drive virksomhed i kommunen.

- Vi har eksempelvis satset hårdt de seneste år i Business Lolland-Falster med et kommunalt kontingent på 10 millioner kroner om året. Det er netop for at bidrage til det lokale erhvervsliv på alle fronter med hjælp i en coronatid til kompetenceudvikling og vækst, siger han.

Borgmesteren peger også på elementer i målingen, som kommunen ikke kan ændre på.

- I forhold til infrastruktur, at vi ikke har mange højtuddannede arbejdspladser og ikke har mange uddannelsesinstitutioner, kan vi som kommune ikke ændre på, konstaterer han.

Læs også artiklen: Erhvervsklima: Fremgang og tilbagegang på Lolland-FalsterKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce