Annonce
Erhverv

Blue Water rykker til Rødbyhavn

Blue Water Shipping skal servicere skibe og foretage myndighedsregistrering af skibenes bevægelser og besætninger. Her er det Port Agency Assistent Manager, Pernille Marcussen, som er på kontoret fast, og Port Agency Manager, Klaus Odby. Foto: Claus Hansen

Stor transport- og logistikvirksomhed skal levere havneservice til Femern Bælt-projektet.

Det gigantiske projekt med at opføre en Femern-forbindelse er i fuld sving, og flere og flere virksomheder bliver koblet på projektet.

En af dem, er den Esbjerg-baserede transport- og logistik-virksomhed Blue Water Shipping, som har åbnet kontor i Rødbyhavn.

- Vi har indgået en aftale med Fehmarn Belt Contractors (FBC), som er dem, der bygger arbejdshavnen og tunnelrenden. Vi skal levere service til de skibe, som arbejder på projektet og være en slags forlænget arm, hvis der er noget, skibene har brug for som for eksempel reparation, proviant eller andet. Vi står også for myndighedsrapportering i forbindelse med skibenes bevægelser og ved besætningsskifte, fortæller Klaus Odby, Port Agency Manager i Blue Water Shipping.

Lokal forankring

Her i starten er de to til at bemande kontoret i pavillonbygningen på havnen. Pernille Marcussen fra Nakskov arbejder fast på kontoret som Port Agency Assistent Manager, og mens ansatte fra Esbjerg-kontoret foreløbig skiftes til at komme og hjælpe til.

- På sigt håber vi, at vi bliver 6-8 ansatte hernede alt efter, hvad fremtiden bringer. Når vi åbner et kontor lokalt, så skal det også være med lokale folk, som er lokalt forankrede. Så det er vigtigt for os at få sat et nyt flag på landkortet, siger Klaus Odby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange grene

Ambitionen er at udvide aktiviteterne i den kommende tid.

- Vi håber på flere kontrakter, så vi kan øge aktiviteterne kraftigt. Udbudsmaterialet er ikke helt defineret endnu, men det vil nok være lignende opgaver, som vi løser nu som at levere havneservice til skibene og projektkunderne. Men derudover tilbyder vi også lastning og losning af skibe, pakhus, transport og logistik, så vi har en bred palet af services, vi kan tilbyde kunderne, forklarer Klaus Odby.

Transportdelen er der også begyndt at komme efterspørgsel på. Derfor er Blue Water også i dialog med de virksomheder, som skal levere ind til projektet for at tale om transportløsninger af forskellige materialer.

- Der er ingen tvivl om, at Femern Bælt-projektet er super attraktivt for et firma som vores, fordi der er så mange grene i det, og fordi vi føler, at vi kan bidrage positivt til mange af de forskellige grene af projektet, hvilket gør det rigtig interessant for os, siger Klaus Odby og fortsætter:

- Det er et kæmpe stort projekt, og så er det et ekstra plus, at projektet løber over så lang tid, så man kan virkelig få bygget en god organisation op omkring projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil blive fast

Blue Water har syv lokale kontorer i større danske havne. Resterende større havne dækkes som satellit, hvor der køres til og fra. En udvidelse af transportdelen ved Femern Bælt-projektet kan godt blive koordineret andre steder fra, men havneservice-delen vil være lokalt forankret.

Står det til Blue Water, skal kontoret ikke kun være en midlertidig løsning under opførelsen af Femern Bælt-forbindelsen.

- Vi har en forhåbning om, at arbejdshavnen vil agere indskibningshavn for andre projekter i fremtiden. Det vil give god mening at bevare tunnelfabrikken, og det tror vi også på, så for os er det her også en investering i fremtiden. Vi håber, det bliver en blivende forretning for os, slutter Klaus Odby.

  • Blue Water Shipping skal servicere skibe og foretage myndighedsregistrering af skibenes bevægelser og besætninger. Her er det Port Agency Assistent Manager, Pernille Marcussen, som er på kontoret fast, og Port Agency Manager, Klaus Odby. Foto: Claus Hansen
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland