cookie-og-privatlivspolitik
Scandlines har genåbnet rederiets bordershop Rostock (fotoet), og 15. juni genåbner også bordershoppen i Puttgarden. Billedet her er nogle år gammelt. I dag skal man - i hvert fald indtil videre - dække næse og mund til, når man handler ind i forretninger i Tyskland.
Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Erhverv

Bordershop genåbnet - husk at dække mund og næse til

Foreløbig gælder det dog kun bordershoppen i Rostock. Bordershoppen i Puttgarden genåbner 15. juni.
02. juni 2020 kl. 17:10 Af Jakob Poulsen

Annonce

Hvis man hører til de, der savner at kunne tage en tur over grænsen for at købe billige øl, sodavand, vin og andet, så er der godt nyt at læse på rederiet Scandlines' hjemmeside i dag, tirsdag.

Her oplyser rederiet nemlig, at deres BorderShop Rostock genåbnede i morges - efter at have været lukket i adskillige uger på grund af coronakrisen og de deraf følgende restriktioner.

Det betyder dog ikke, at man nu bare kan valfarte til Gedser for at tage færgen over og handle ind. Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland frem til 15. juni.

Dermed er det indtil videre kun folk med såkaldt anerkendelsesværdige rejseformål såsom lastbilchauffører og andre, der skal levere varer eller tjenesteydelser til Danmark, som ventes at besøge bordershoppen i Rostock.

Bordershoppen i Puttgarden er fortsat lukket, men kun et par uger endnu. Fra og med 15. juni, når de danske myndigheder lemper rejsevejledningen for blandt andet Tyskland, genåbner Scandlines også bordershoppen i Puttgarden.

Det fortæller rederiets kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen.

- Rødby-Puttgarden er i høj grad også en shoppingrute, hvor mange køber billet udelukkende for at tage over og købe ind i bordershoppen, mens bordershoppen i Rostock mere er et stop på vejen for de, der skal med Gedser-Rostock. Derfor venter vi til 15. juni med at genåbne bordershoppen i Puttgarden, forklarer hun.

Og Anette Ustrup Svendsen lægger ikke skjul på, at rederiet ser frem til at kunne tage imod turister, shoppingpassagerer og andre, som har været fraværende på færgerne og i bordershoppen i snart tre måneder.

- Vi har glædet os enormt meget, og nu ved vi i det mindste, hvornår der begynder at ske noget igen, siger hun.

Hvis man planlægger en tur til bordershoppen er der dog lige en vigtig ting, man skal være opmærksom på.

I Tyskland er der indført et midlertidigt påbud om at bære mund- og næsebeskyttelse i alle butikker, og det gælder altså også grænsebutikkerne. Derfor skal man sørge for at dække næse og mund til, når man handler i bordershoppen.

- Man behøver dog ikke at gå ud købe mundbind. Det er nok for eksempel at tage et almindeligt tørklæde på, som dækker både næse og mund, fortæller Anette Ustrup Svendsen.

Derudover gælder der de samme restriktioner, som der gør herhjemme i forhold til at holde afstand, vaske eller spritte hænder og så videre.

Der er opsat plexiglas foran kasserne, ligesom det kendes fra de hjemlige supermarkeder, og Scandlines sørger også for hyppig rengøring af dørhåndtag, gelændere og andre steder, som mange mennesker rører ved.

BorderShop Rostock er godkendt til 120 kunder, mens BorderShop Puttgarden, der er fem gange større, er godkendt til 700 kunder.
Ind- og udgangstællere sikrer, at antallet ikke bliver overskredet. Men sådan var det også før coronaen, fortæller Anette Ustrup Svendsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce