cookie-og-privatlivspolitik
De seneste måneder er der blevet fyret en del medarbejdere i og omkring Københavns Lufthavn, og det har kunnet mærkes i både Dragør Kommune og Tårnby Kommune. (Arkivfoto)
De seneste måneder er der blevet fyret en del medarbejdere i og omkring Københavns Lufthavn, og det har kunnet mærkes i både Dragør Kommune og Tårnby Kommune. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Erhverv

Borgmestre om lufthavnsfyringer: Det rammer mange borgere

Københavns Lufthavn er en af de største arbejdspladser i Dragør og Tårnby. Derfor gør det ondt med fyringer.
05. august 2020 kl. 10:55 Af Ritzau

Annonce

Hver dag er der en del personer, som tager fra dele af Amager og ind på job i Københavns Lufthavn.

Derfor betyder det også meget for nogle af de omkringliggende kommuner, at lufthavnen skal fyre cirka hver fjerde af sine i alt 2600 fuldtidsansatte.

Ifølge Eik Dahl Bidstrup (V), borgmester i Dragør Kommune, har det i forvejen berørt en del borgere, at SAS og andre selskaber omkring lufthavnen har afskediget medarbejdere.

- Det er hvis ikke den største så i hvert fald tæt på den største arbejdsplads i kommunen.

- Så det har virkelig en stor betydning for vores borgere, siger borgmesteren.

I Tårnby Kommune kalder borgmester Allan S. Andersen (S) det for "tragisk", at lufthavnen bliver nødt til at fyre flere hundrede af sine ansatte.

- Vi ved, at en stor del af vores borgere arbejder i lufthavnen.

- I nogle situationer kan flere fra samme husstand måske endda blive ramt af de her afskedigelser, siger Allan S. Andersen.

Københavns Lufthavn forklarer selv de planlagte afskedigelser med, at der er brug for at tilpasse udgifterne efter et lavere aktivitetsniveau.

På grund af det globale coronaudbrud er der nemlig markant færre passagerer, som rejser gennem lufthavnen.

Det giver mindre indtjening for lufthavnen, og derfor skal udgifterne sænkes.

- Alle tal og fremskrivninger viser, at flytrafikken ikke ser ud til at komme tilbage på samme niveau i overskuelig fremtid, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn, i en pressemeddelelse.

- Mange vurderer, at luftfarten først vil være normaliseret et sted mellem 2022 og 2024.

- Derfor indleder vi nu drøftelser med lufthavnens tillidsfolk om, hvordan vi bedst muligt kan tilpasse lufthavnens arbejdsstyrke til den virkelighed, vi står over for, siger direktøren.

For at hjælpe de borgere, der bliver ramt af fyringer, har Tårnby Kommune og Dragør Kommune været med til at sætte gang i en række ekstraordinære tiltag.

Blandt andet er der blevet åbnet et rådgivnings- og jobcenter i lufthavnen. Det er især målrettet de personer i og omkring lufthavnen, som mister deres job.

Der er også nedsat en taskforce, hvor kommunerne mødes med lufthavnen og industrierne omkring lufthavnen for at informere hinanden, men også for at forsøge at hjælpe folk tilbage i arbejde.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce