cookie-og-privatlivspolitik

Erhverv

Brancheforening savner dokumentation for nye restriktioner

Restaurationslivet rammes økonomisk hårdt, når regeringen pålægger restriktioner om lukketid, siger Horesta.




18. september 2020 kl. 15:27 Af Ritzau

Annonce

I Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurations- og turisterhvervet, er man uforstående overfor, at det endnu en gang er restauranterne, som skal holde for i kampen mod coronavirus.

Fredag har statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde meddelt, at restauranter, barer og caféer over hele landet skal lukke klokken 22. Det gælder fra lørdag.

Ifølge Annette Hyldebrandt, der er chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Horesta, savner branchen dokumentation for, at det er restaurationsbranchen, der står for en stor del af smittespredningen.

- Vi savner at se, at det skulle være i restaurationsmiljøet, at de her ting sker. Det har vi ikke kunnet få.

- Så længe vi ikke har fået dokumentation for, at det er vores erhverv, der udgør en særlig smitterisiko, sammenlignet med alle andre dele af vores samfund, så er det, vi sidder uforstående tilbage, når vi igen husker på alle de restriktioner, der er lagt ned over os, siger hun.

Annette Hyldebrandt siger, at de nye krav indføres, mens restauranterne allerede er pålagt restriktioner om begrænsning i antallet af gæster i et lokale og krav om afstand på en meter mellem selskaber.

- Vi er det erhverv, der er underlagt allerflest (restriktioner, red.) og har været det hele vejen igennem, påpeger hun.

I Dansk Industri (DI) kalder medlemsdirektør Lars Frelle-Petersen regeringens nye landsdækkende tiltag "vidtgående".

- Det er vigtigt, at regeringen og myndighederne målretter restriktionerne dér, hvor problemerne er. En generel tidlig lukning af restauranter og eksempelvis bryllupsfester virker meget vidtgående, hvis de reelle problemer er piratfester og smitte i det sene natteliv, siger han i en skriftlig kommentar.

Også han mener, at regeringen må lægge datagrundlaget for restriktionerne frem, og anvise "en klar vej" til, hvordan og hvornår de kan åbne mere igen.

Problemet er dog ifølge Dansk Erhverv (DA), at dokumentationen "ikke er der". Det siger Lars Ramme Nielsen, der er chef for turisme og oplevelsesøkonomi.

- Vi er enige i, at man skal gøre noget. Initiativet er godt. Vi er dog ikke sikre på, at man rammer rigtigt.

Både DI og DA mener, at restauranter, caféer og barer i forvejen har gjort meget for at sikre forskellige forholdsregler såsom afstand og håndsprit. Derfor burde man sætte ind over for danskernes adfærd uden for restauranterne.

Hvis ikke det kan lade sig gøre, er der i hvert fald et klar ønske om at hjælpe virksomhederne økonomisk. Og det skal ske "hurtigst muligt", lyder det.

De politiske partier har fredag forhandlet om en økonomisk hjælpepakke. Forhandlingerne ventes at blive genoptaget søndag.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce