cookie-og-privatlivspolitik

10

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Brug for flere lokale roemarker

BILLEDSERIE: Roearealet nær sukkerfabrikkerne er svundet ind, men de tabte roemarker skal vindes tilbage, lød det fra sukkerroeformand Jørn Dalby på årets generalforsamling.
05. marts 2019 kl. 15:20 Af Denny Jakobsen

Annonce

Erhverv Til sommer udløber mange af de treårige roekontrakter, og det er vigtigt, at flere af de tabte arealer tæt på fabrikkerne i Nykøbing og Nakskov igen bliver prydet med roetoppe, så fabrikkerne kan køre for fuld kraft i modsætning til i år, hvor der ikke er fuldtegnet med roekontrakter.

Sådan lød det fra formand Jørn Dalby på årets generalforsamling hos Danske Sukkerroedyrkere i Sakskøbing Sportscenter, hvor knap 250 mødte frem.

- Vi har brug for alle roearealerne, vi kan få, og det gælder i høj grad også markerne tæt på fabrikkerne, hvor transportomkostningerne for sektoren er mindst. Det er derfor ikke en fordel for den samlede økonomi i roedyrkningen, at Nordic Sugar har mistet kontraktmængde på den korte afstand, sagde han.

Lige nu forhandler Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar om en ny brancheaftale fra 2020, og det drøftes, om der kan afsættes ekstra penge til roedyrkerne op til 15 kilometer væk fra fabrikkerne for at nå tilbage til den tidligere kontraktstørrelse i områderne.

Jørn Dalby takkede også Nordic Sugar for det store arbejde i forbindelse med tilbagebetalingen af produktionsafgift fra EU, hvor der er opkrævet 43 millioner kroner for meget af roedyrkerne i årene 1999/2000.

- Vi har været utroligt heldige med, at alt er gået så nemt og gnidningsfrit. Det skyldes udelukkende, at Nordic Sugar endnu ikke havde smidt de seks-syv ringbind ud med Roeopgørelse 2 for år 2000, som de havde stående i kælderen på Nykøbing Sukkerfabrik. Jeg vil gerne rette en meget stor tak til Nordic Sugar for deres arbejde, sagde han.

Læs mere i Folketidendes papiravis tirsdag.
Se flere billeder ved at klikke på billedet herover.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54

Annonce