cookie-og-privatlivspolitik
Til efterårsferien er en prøvelejlighed klar i boligprojektet på Sophieholmen, og man holder "Åbent Hus". 16 af de 22 lejligheder er allerede solgt.

2

Billeder

Til efterårsferien er en prøvelejlighed klar i boligprojektet på Sophieholmen, og man holder "Åbent Hus". 16 af de 22 lejligheder er allerede solgt.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Byggetravlhed - og et pusterum

Det store lokale entreprenørfirma Bo-Hus A/S sænker omsætningen i år. Og skruer så for alvor op i 2019
24. september 2018 kl. 16:20 Af Hans Gandrup

Annonce

Det er stort set kun gået én vej for det store Nykøbing-entreprenørfirma Bo-Hus A/S i en årrække: Fremad.

Men i år bliver omsætningen faktisk betragteligt mindre end i 2017.

Ikke fordi der mangler hverken planer eller opgaver. Men københavnsk rådhus-træghed kombineret med behovet for også at få et lille pusterum i striben af projekter her i området gør, at direktør Bo Jørgensen trods alt er ganske godt tilfreds med at kunne melde om en forventet omsætning på måske i underkanten af 150 millioner kroner i år.

I 2017 lød omsætningen på 190 millioner kroner. I parentes bemærket var 2017-overskuddet på 3,7 millioner kroner før skat. Og i år venter Bo Jørgensen mininum et tilsvarende overskud - trods den lavere omsætning.

- Der er bestemt ikke noget problem i den dalende omsætning, selv om vi altså "mangler" omkring 50 millioner i forhold til det, vi oprindeligt havde regnet med. En væsentlig årsag er, at to store byggeprojekter i København er blevet rykket i forhold til den oprindelige tidsplan, siger Bo Jørgensen.

- Der er ikke hindringer i den forstand. Vi må bare konstatere, at sagsbehandlingen på alle punkter er markant anderledes i København end tilfældet er her på Lolland-Falster. Det tager tid. Lang tid, tilføjer han.

Bo-Hus har to meget store projekter til en samlet pris omkring 160 mlllioner kroner i bogen.

Det gælder dels ungdomsboliger på Amager og dels cirka 70 lejligheder på Østerbro for Lejerbo.

- Vi skulle være startet på Østerbro i august, men begge projekter rykker nu til 2019 med byggestart. Omvendt får vi så også mulighed for at gøre nogle opgaver her i området fredeligt færdige med det "pusterum", siger Bo-Hus direktøren.

I øjeblikket er man i gang med at gøre en prøvelejlighed i byggeriet på Sophieholmen 27-29 færdig til Åbent Hus-arrangement i efterårsferien.

Byggeriet på grunden yderst ved vandet rummer 22 boliger. Heraf er de 16 solgt. Nu gælder det så de sidste seks.

Den stort set samme investorgruppe, som står bag Sophieholmen, er også på vej med et færdigt projekt for et andet, havnenært areal - nemlig grunden ved Stengade/Sundbystræde, der har ligget øde hen i mere end 10 år.

Investorerne er udover Bo Jørgensen hans bror Per Jørgensen, ejer og direktør Sæbefabrikken A/S, og Stephen Kryger, IFA Tagdækning ApS.

De overtog grunden sidste år.

- Vi arbejder med et byggeri med i alt 30 boliger. - heraf 10 ejerboliger, siger Bo Jørgensen.

Dermed imødekommer man i øvrigt også en klar opfordring fra borgmester John Brædder, der også her i avisen for nylig betonede, at kommende boligprojekter, hvor kommunen skal ind med støtte efter reglerne om almennyttigt boligbyggeri, så vidt muligt skal indeholde ejerboliger også.

Bo-Hus regner også med at skulle bygge ved Stengade.

- Og det er helt fint, hvis vi kan sætte et tempo, hvor projekterne ikke i alt for høj grad overlapper hinaden, understreger Bo Jørgensen

I ordrebogen er også en massiv renovering af boliger på Hammerlodden som Nykøbing F. Boligselskab står for. Og som omtalt herunder er Bo-Hus også entreprenør på byggeriet af boliger ved Stubbekøbingvej. Forventet byggestart til april næste år.

Læs også artiklen "Bryghus-byggeri klar når kommunen giver sit ja" i mandagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce