cookie-og-privatlivspolitik
Også boligerne i "Støberiet" er snart færdige.
Også boligerne i "Støberiet" er snart færdige.

Erhverv

Bygherre: - Vi har penge til gode i konkursboet

Mayland-koncernen afviser at have gæld til konkursramte Klemmensen & Nielsen - det forholder sig omvendt, lyder det.
06. februar 2019 kl. 14:20 Af Hans Gandrup

Annonce

- Vi skylder bestemt ikke Klemmensen & Nielsen ApS eller konkursboet noget. Tværtimod.

Det fastslår Bjarne og Anders Mayland fra Mayland-koncernen, der via Maycon og TVJ Aps. har projekteret og stået som bygherre på det kombinerede butiks- og boligprojekt "Støberiet" ved Jernbanegade i Nykøbing.

Som omtalt er det lokale entreprenørfirma Klemmensen & Nielsen ApS gået konkurs efter selv at have indgivet konkursbegæringen.

Læs også: Entreprenør-firma går konkurs igen

Ifølge kurator i boet, advokat Morten Ammentorp, Advokatfirmaet Drachmann, er udeståender på to store byggeprojekter i lokalområdet den primære årsag til, at Klemmensen & Nielsen er kommet i så store problemer.

Han mener, at der på "Støberiet" ligger et tilgodehavende til konkursboet efter Klemmensen & Nielsen på over tre millioner kroner.

Entreprenørfirmaet har også bygget butikker i Gulborgsund-centret, og her mener kurator, at der er et tilgodehavende på mere end to millioner kroner. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Holberg Fenger Invest, som står for byggerierne i Guldborgsund-centret, om selskabets holdning til det angivelige udestående.

Læs også: Hård strid efter bygge-konkurs

Men folkene bag "Støberier" afviser altså at have gæld.

- Det er i øvrigt ikke Maycon, der er bygherre. Maycon projekterer. Det er TVJ ApS. Men under alle omstændigheder skylder vi ikke noget. Det er omvendt. Vi har tilgodehavender i kraft af opgaver, der ikke er udført, dagbøder med mere, siger Bjarne Mayland.

Både Maycon og TVJ er del af koncernen under Mayland Holding CpH Aps, som i seneste regnskab (2017) præsterede et overskud på næsten 93 millioner kroner før skat og en egenkapital over 300 millioner koner.

Læs også artiklen ”Boliger i Støberiet snart klar - og hele centret parat til salg” I onsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08

Annonce