cookie-og-privatlivspolitik
Uddannelseschef Michael Boile Nielsen, Celf.
Uddannelseschef Michael Boile Nielsen, Celf.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Celf-projekt skal forhindre frafald

Ni millioner kroner skal forhindre frafald blandt elever på ungdomsuddannelserne.
28. november 2019 kl. 17:30 Af Jesper Bøgh

Annonce

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er nu ude med endnu en indsats på Sjælland og Lolland-Falster.

Bestyrelsen har bevilget ni millioner kroner til et stort og omfattende projekt, der skal forhindre frafald blandt elever på ungdomsuddannelserne.


Håndholdte indsatser

Projektet er et af fire håndholdte indsatser, der over hele landet og med en samlet støtte på 36 millioner kroner skal sikre, at unge med særlige udfordringer får en uddannelse - og på langt sigt imødekommer virksomhedernes behov for arbejdskraft.

Bag projektet "Inklusion af frafaldstruede elever" på Lolland-Falster står Celf, hvor Uddannelseschef med ansvar for blandt andet fastholdelse og trivsel hos CELF, Michael Boile Nielsen, glæder sig til at kunne gøre mere for at skabe gode rammer om de unges ungdomsuddannelse.

- Vi har en del unge, der enten har udfordringer eller er sårbare i en sådan grad, at de vil have svært ved at gennemføre et helt almindeligt uddannelsesforløb og er i fare for aldrig at blive en del af arbejdsmarkedet. Det er trist at se, nu når vi ved, at virksomhederne i høj grad står og mangler arbejdskraft, siger Michael Boile Nielsen.


Elever fastholdes

Projektet skal understøtte frafaldstruede elever på erhvervsuddannelser og VUC med aktiviteter, der skal fastholde deltagerne i uddannelse.

Målgruppen er frafaldstruede elever, som identificeres gennem samtaler med vejledere på VUC, FGU eller en erhvervsuddannelse.

Hovedformålet med projektet er inklusion af de unge, som vurderes psykisk sårbare og/eller opmærksomhedsforstyrrede, samt at styrke deres overgang fra VUC og FGU til erhvervsuddannelserne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce