cookie-og-privatlivspolitik
Erhvervs- og citychef André Andersen, Vores Nykøbing.
Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Erhverv

Citychef er træt af corona-restriktioner

- De har allerede smadret ét erhverv, og de er godt på vej til at smadre et til, siger en vred André Andersen, erhvervs- og citychef i Vores Nykøbing.
04. december 2020 kl. 08:24 Af Jakob Poulsen

Annonce

Julehandlen er i fuld gang i butikkerne rundt omkring. Det betyder sædvanligvis masser af kunder og stor travlhed, blandt andet hos de handlende i Nykøbing. Men i coronaåret 2020 er der ikke meget, der er, som det plejer.

Det gælder også julehandlen, der som bekendt er omfattet af regeringens og myndighedernes restriktioner for at hindre smittespredning. Senest har regeringen i tirsdags meldt ud, at de landsdækkende anbefalinger om antal kvadratmeter pr. kunde fra 7. december og foreløbig frem til 2. januar gøres til et krav.

Det betyder ifølge TV2 blandt andet, at butikker på mellem 2.000 og 4.999 kvadratmeter maksimalt må tillade adgang for en person pr. 10 kvadratmeter indendørs gulvareal med offentlig adgang.

Derudover indføres der krav om ensretning i stormagasiner, storcentre og butikker på over 2.000 kvadratmeter i hele landet, og så opfordres alle familier i hele landet til kun at tage afsted én person ad gangen, når der skal købes julegaver.

I Nykøbing er erhvervs- og citychef i de handlendes fælles forening Vores Nykøbing, André Andersen, ved at være træt af de mange restriktioner, som han føler er ved at ødelægge detailhandelen.

- Jeg hørte en epidemiolog sige, at det ikke er påvist, at man bliver smittet af at være i supermarkeder eller detailhandel, så det fuldstændig vanvittigt med flere restriktioner med fare for at smadre julehandelen.

- Der er mange, der i stedet vælger at handle over nettet, og mange bruger udenlandske webshops som eksempelvis Zalando, siger André Andersen og tilføjer:

- Jeg er ærgerlig over, at politikerne ikke er mere årvågne overfor detailhandlen som erhverv. Det er forfærdeligt, for det er arbejdspladser, det handler om, og der er rigtig mange, det kan gå ud over. De har allerede smadret ét erhverv, og nu er de godt på vej til at smadre et til. Jeg er faktisk rasende, siger han.

Erhvervs- og citychefen håber dog, at kunderne fortsat kan se en mening i at handle lokalt og vil blive ved med det trods restriktionerne, og han påpeger, at det ikke kun handler om butikkernes overlevelse.

- I yderste konsekvens kan det betyde, at det vil være slut med festuge, foreningsdag, juletræ og så videre, for det meste af det betales af byens butikker og erhvervsliv. Hvis ikke, vi har en levende detailhandel, kan du ikke få folk til at bosætte sig eller holde ferie her, og så er det sidste mand, der lukker og slukker.

- Så tag ud og køb julegaverne lokalt, opfordrer André Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce