cookie-og-privatlivspolitik
Behovet for at komme væk fra hovedstaden er blevet langt større. Det at have muligheden for at kunne gå ture i skøn natur med masser af luft omkring tæt ved boligen er kommet i højere kurs hos potentielle tilflyttere, mener destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster.

2

Billeder

Behovet for at komme væk fra hovedstaden er blevet langt større. Det at have muligheden for at kunne gå ture i skøn natur med masser af luft omkring tæt ved boligen er kommet i højere kurs hos potentielle tilflyttere, mener destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Corona har ændret bosætningsbehov

Turismens betydning for bosætning på Lolland-Falster er vokset med coronakrisen, vurderer destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster.
11. februar 2021 kl. 09:01 Af Jesper Bøgh

Annonce

Afstand til skolen, jobmuligheder, uddannelsesmuligheder og attraktive boliger.

Det er nogle af de elementer, der indgår i potentielle tilflytteres overvejelser, når de ser på Lolland-Falster som landsdel at slå sig ned i.

- Det var det i hvert fald før coronakrisen indtraf, lyder det fra destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster.

For han mener nemlig, at prioriteten har ændret sig med coronakrisen.

- Behovet for at komme væk fra hovedstaden er blevet langt større. Det at have muligheden for at kunne gå ture i skøn natur i skov og ved stranden med masser af luft omkring sig tæt ved boligen er kommet i højere kurs, vurderer Brian Lindorf Hansen.

Annonce

De behov har formentlig være tilstede i forvejen i forbindelse med ferieafholdelse.

- Så tendensen fra turismen, hvor netop natur og masser af luft er i høj kurs, så er det en tendens, der også med coronakrisen er accelereret, siger han.

Brian Lindorf Hansen mener desuden, at der er en stigende stolthed ved at bo på Lolland-Falster.

- Jeg har oplevet det selv, hvis jeg har talt med folk, der bor i Odense eller København. Så har de haft svært ved at forstå, at jeg kunne være stolt af at bo i Nakskov, siger han og tilføjer:

- Jeg tror, at vendepunktet kom med TV-programmet "På Røven i Nakskov", hvor der kom en bred modreaktion fra borgerne på Lolland-Falster, siger Brian Lindorf Hansen.

Annonce

Stolthed skal udnyttes

Den stolthed, der blandt borgerne generelt på Lolland-Falster efterfølgende er skabt, skal der ifølge destinationschefen arbejdes aktivt videre med.

- Når vi fra Lolland-Falster møder folk udefra, så skal vi aktivt vise den stolthed, vi har ved at bo på Sydhavsøerne. Det vil, tror jeg, i sidste ende være med til at øge bosætningen, siger han og drager endnu en parallel til den lokale turisme.

- Sidste år kørte vi en turistkampagne rettet mod det danske marked med navnet "Tæt på", hvor vi gjorde det klart, at vi måske ikke lige er verdens bedste, men at vi er tæt på. Samme budskab kan sagtens bruges i relation til vores stolthed over at bo på Lolland-Falster, mener han.

Under coronakrisen arbejder mange hjemme, og stort set alle møder bliver afviklet digitalt. De erfaringer vil blive taget med videre.

- Ikke mindst i overvejelserne hos mange potentielle tilflyttere, der fortsat vil arbejde i hovedstaden men gerne vil bosætte sig på Lolland-Falster. Det er under coronakrisen i højere grad gået op for både medarbejdere og virksomheder, at det i mange tilfælde sagtens kan lade sig gøre at arbejde hjemme eksempelvis to dage om ugen for så at pendle tre dage om ugen til hovedstaden, vurderer Brian Lindorf Hansen.

Annonce

- Det er dog afgørende med en god internetforbindelse, understreger han.

- Og om få år bliver transporttiden mellem Nykøbing og hovedstaden kun en time, tilføjer han.

Netop det forgangne år, der med langt flere danske turister på Lolland-Falster end ellers, har været et udstillingsvindue.

- En tredjedel af de danske turister, der i 2020 besøgte Lolland-Falster, har ikke besøgt landsdelen før. Det kan også pirke til overvejelser om at bosætte sig her frem for et andet sted i landet. Og med tanke på at 60 procent af de danske gæster på Lolland-Falster bor i hovedstaden, siger Brian Lindorf Hansen.

I den forbindelse er det ifølge destinationschefen også vigtigt, at det opleves, at der bliver arbejdet seriøst med at gøre landsdelen attraktiv.

Annonce

- Ikke mindst i forbindelse med Femern Bælt-byggeriet, der vil bidrage til at sætte helt nye standarder, vi ikke har set før. Derfor at det meget positivt, at der eksempelvis er en international skole på vej i Maribo, siger han og peger også på vigtigheden af udbygningen af Rute 9.

- Der er langt til Lolland-Falster fra Fyn og Jylland. Men hvis rejsetiden af Rute 9 bliver afkortet, så vil det også være attraktivt at bosætte sig på Lolland for at arbejde i Odense. Turismemæssigt vil Lolland-Falster også blive nemmere tilgængeligt og derved en mere attraktiv feriedestination, siger Brian Lindorf Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE