cookie-og-privatlivspolitik
Tilbagegang på reklamemarkedet har ramt Google i årets andet kvartal. (Arkivfoto)
Tilbagegang på reklamemarkedet har ramt Google i årets andet kvartal. (Arkivfoto)
Foto: Mike Blake/Reuters

Erhverv

Coronakrisen giver Google-moder første tilbagegang i 16 år

Efter længere tid med et mærkbar vokseværk har et coronaplaget andet kvartal sat Alphabets vækst på pause.
30. juli 2020 kl. 22:43 Af Ritzau

Annonce

Et coronapræget andet kvartal har bremset væksten i Googles moderselskab, Alphabet.

Efter flere kvartaler med tocifret vækst står omsætningen stort stille sammenlignet med samme kvartal sidste år, viser Alphabets regnskab, der er offentliggjort torsdag aften dansk tid.

De tre måneder april, maj og juni endte med en omsætning på 38,3 milliarder dollar. Det svarer til cirka 254,5 milliarder kroner.

Det er to procent mindre end de samme tre måneder sidste år. Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters første gang i selskabets 16 år på børsen, at der er en tilbagegang i omsætningen.

Inden torsdagens melding var det dårligste kvartal for Alphabet omkring finanskrisen i 2019, hvor omsætningen alligevel voksede 2,9 procent.

Det er en lidt anden virkelighed, end Alphabet har kendt til de sidste kvartaler. Her har den stået på flot vækst på mellem 13 og 20 procent.

- Vi navigerer fortsat gennem et vanskeligt globalt økonomisk miljø, siger Ruth Porat, der er finansdirektør for Alphabet, i en kommentar til regnskabet.

Det er selskabets indtægter fra reklameforretningen, der er blevet ramt i kvartalet, hvor coronakrisen har tildelt den amerikanske økonomi store slag.

De er faldet med omtrent to milliarder dollar i kvartalet til 21,3 milliarder dollar.

Mens omsætningen ikke har ændret sig meget, er der blevet skåret omkring en tredjedel af selskabets indtjening, der er faldet til syv milliarder dollar - eller 44,4 milliarder kroner.

Omvendt er indtægterne fra de såkaldte cloudbaserede løsninger, der giver virksomheder mulighed for at lagre data i "skyen", steget. De er vokset med omtrent 50 procent til tre milliarder dollar - omkring 19 milliarder kroner.

Faldet skyldes blandt andet, at der har været flere udgifter til blandet andet udvikling, ligesom antallet af ansatte er vokset med omtrent 20.000 til omkring 127.000.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce