cookie-og-privatlivspolitik
En del Dalle Valle-restauranter er gået konkurs under coronakrisen, men generelt set har antallet af konkurser endnu ikke været større end normalt. Økonomer frygter en stigning de kommende måneder. (Arkivfoto)
En del Dalle Valle-restauranter er gået konkurs under coronakrisen, men generelt set har antallet af konkurser endnu ikke været større end normalt. Økonomer frygter en stigning de kommende måneder. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Erhverv

Coronakrisen har endnu ikke ført til stigning i konkurser

Coronakrisen har ikke ført til stigning i konkurser. Økonomer frygter mange konkurser til efteråret.
05. juni 2020 kl. 08:26 Af Ritzau

Annonce

Der har endnu ikke været en stigning i antallet af konkurser i danske virksomheder trods coronakrisen.

Det oplyser Danmarks Statistik. Antallet af begærede og erklærede konkurser ligger endda en smule lavere end de senere år.

- Den alvorlige nedgang i mange virksomheders aktiviteter har de seneste tre måneder ikke - endnu - udløst en markant stigning i antallet af erklærede konkurser og konkursbegæringer, skriver Danmarks Statistik.

- Hjælpepakkerne til erhvervslivet kan også spille en rolle i dette.

Danmarks Statistik gør opmærksom på, at konkurstallene skal læses med en del forsigtighed.

Der er ophobet en del konkurssager i retterne, fordi de har været lukket ned i cirka halvanden måned under coronaudbruddet.

Hos Dansk Erhverv kalder cheføkonom Tore Stramer det positivt, at der ikke har været en markant stigning i antallet af konkurser. Han frygter, at det kan komme i løbet af de kommende måneder.

- Der går normalt lidt tid, fra en krise rammer, til problemerne i de enkelte virksomheder bliver så alvorlige, at det ender i en konkurs.

- Dertil er der en risiko for, at flere virksomheder vil gå konkurs, når de nuværende hjælpepakker igen afvikles, siger han i en skriftlig kommentar.

Samme vurdering kommer fra Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Det er endnu alt for tidligt at drage et lettelsens suk, og der er ingen tvivl om, at coronakrisen har ramt danske virksomheder med lynets hast.

- Og selv om der i dag står genåbning på menuen, så har mange virksomheder fået revet hele eller dele af deres omsætningsgrundlag væk under sig fra den ene måned til den anden, siger han i en kommentar.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce