cookie-og-privatlivspolitik
Lufthansa rykker ned i Frankfurt-børsens anden division den 22. juni. Foto viser parkerede fly i lufthavnen Schönefeld i Berlin.
Lufthansa rykker ned i Frankfurt-børsens anden division den 22. juni. Foto viser parkerede fly i lufthavnen Schönefeld i Berlin.
Foto: Fabrizio Bensch/Reuters

Erhverv

Coronanedtur koster Lufthansa pladsen i børsens eliteindeks

Lufthansas aktiekurs er faldet så meget under nedlukning af luftfarten, at selskabet ryger ud af DAX-indekset.
05. juni 2020 kl. 00:28 Af Ritzau

Annonce

Coronakrisen har udhulet værdien af aktierne i Lufthansa så voldsomt, at luftfartsselskabet mister sin plads i det tyske eliteindeks for børsnoterede selskaber, Deutscher Aktienindex (DAX30).

Det oplyser børsen i Frankfurt sent torsdag.

Den 22. juni bliver Lufthansa degraderet fra det toneangivende DAX-indeks efter 32 år. Derefter vil Lufthansa indgå i MDax-indekset.

Den ledige plads blandt de 30 mest værdifulde og handlede selskaber på børsen i Frankfurt bliver overtaget af ejendomsselskabet Deutsche Wohnen, der som ejer af cirka 160.000 lejligheder er Tyskland næststørste inden for sit felt.

Som medlem af DAX30 kan Deutsche Wohnen forvente større interesse fra både tyske og internationale investorer.

Lufthansa er som SAS og andre i branchen blevet hårdt ramt af nedlukninger og det næsten totale stop af flyrejser under coronaviruspandemien.

På grund af de manglende indtægter har Lufthansa søgt om en redningspakke fra den tyske stat - og de to parter har aftalt hjælp for 67,5 milliarder kroner.

For sine penge får den tyske stat 20 procent af ejerskabet i Lufthansa. Andelen kan stige til 25 procent, hvis der bliver forsøg ude fra på at overtage Lufthansa.

Lufthansa fik et underskud på 15,8 milliarder kroner i i første kvartal, der sjældent er en lukrativ periode for luftfartsselskaber.

Men underskuddet i de første tre måneder af 2020 var alligevel langt større end vanligt. Sidste år tabte Lufthansa lidt over 2,5 milliarder kroner i samme periode.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce