cookie-og-privatlivspolitik
DFDS får igen kontrakter med de britiske myndigheder om at sejle ekstra gods over Den Britiske Kanal, hvis briterne forlader EU 31. oktober. (Arkivfoto)
DFDS får igen kontrakter med de britiske myndigheder om at sejle ekstra gods over Den Britiske Kanal, hvis briterne forlader EU 31. oktober. (Arkivfoto)
Foto: Denis Charlet/Ritzau Scanpix

Erhverv

DFDS får del af kontrakt om at sejle i oprørte brexit-vande

Dansk rederi er med i kredsen af fire rederier, der får nye brexit-kontrakter af britisk regering.
15. oktober 2019 kl. 11:34 Af Ritzau

Annonce

Det danske rederi DFDS er igen med i kredsen af rederier, der får en bid af kontrakter med den britiske regering som led i dens forberedelse på at forlade EU.

Det oplyser det britiske transportministerium på sin hjemmeside, hvilket DFDS bekræfter over for Ritzau.

Også det svenske rederi Stena Line, der ligeledes opererer i danske farvande, er med i kredsen.

De kontrakter, som er blevet underskrevet med de britiske myndigheder, har en samlet værdi på lidt over 740 millioner kroner. DFDS ønsker til Ritzau ikke at oplyse, præcis hvor stor en værdi deres del af kontrakterne har.

Kontrakterne løber i første omgang for seks måneder og er en del af de britiske myndigheders forberedelse til, når landet forlader EU - muligvis uden en aftale.

Den britiske minister for transport, Grant Shapps, forklarer, at kontrakterne skal sikre, at de nødvendige varer kan komme til landet.

- Vores beslutsomme handling betyder, at godsoperatører er klar til at transportere vital medicin ind i landet fra det øjeblik, vi er ude, siger han.

DFDS har tidligere fået tildelt kontrakter, da briterne troede, at de ville forlade EU i marts. Dengang blev brexit ikke til noget, og derfor fik DFDS ikke fuld værdi for kontrakterne.

Det fremgår ikke, om det er aftalt, hvad der sker med kontrakterne, hvis briterne ikke forlader EU 31. oktober, men igen udskyder brexit.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce