cookie-og-privatlivspolitik
Kim Frimann, formand for Dansk Industri Lolland-Falster, mener, at der er et stort vækstpotentiale på Vestlolland.
Kim Frimann, formand for Dansk Industri Lolland-Falster, mener, at der er et stort vækstpotentiale på Vestlolland.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

DI: - Stort potentiale for vækst

Infrastruktur og uddannelse afgørende for Vestlolland.
03. september 2019 kl. 14:29 Af Jesper Bøgh

Annonce

Dansk Industri på Lolland-Falster har mange medlemsvirksomheder på Vestlolland og helt naturligt også en hel del industri-arbejdspladser.

- Der er ingen tvivl om, at Vestlolland set med vores perspektiv er et utroligt spændende område, lyder det fra Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster.

- Og Vestlolland er helt klart et område med betydeligt vækst, slår han fast.

Men potentialet for vækst i området og for områdets virksomheder er, ifølge Kim Frimann, endnu større.


Infrastruktur og uddannelse

- Men det er i høj grad betinget af udbygning af infrastruktur og uddannelse, siger han og tilføjer.

- Der er vi også glade for, at Lolland Kommune har været opmærksomme på at investere massivt i Nakskov Havn. Det er meget vigtige investeringer for de virksomheder, der bruger erhvervshavnen, siger Kim Frimann.

Men også udbygningen af Rute 9 er vigtig.

- Det gælder faktisk hele vejen fra sydmotorvejen mod Fyn med et fremskudt færgeleje. Vi vil rigtigt gerne have koblet Fyn og Langeland på Femern Bælt forbindelsen, og der er en nedbragt sejltid over Langelandsbæltet afgørende, mener Kim Frimann.

Han mener nemlig, at det skal være nemmere at komme til Fyn og til Nykøbing fra Vestlolland - blandt andet for at tage en uddannelse.

- Vi har nemlig spurgt vores medlemsvirksomheder, hvad der er vigtigst for fortsat at kunne skabe vækst i fremtiden. Her svarer de, at uddannelse i høj grad er vigtigt. Ungdoms- og erhvervsuddannelserne er vigtige for det vestlollandske erhvervsliv. Fødekæden til erhvervslivet skal sikres, pointerer han.


Vil drøfte setup

Derfor vil DI Lolland-Falster meget gerne skubbe på en proces, hvor der bliver diskuteret, hvordan det rigtige setup for ungdomsuddannelser på Lolland-Falster skal se ud i fremtiden.

- Det bliver nemlig vigtigt, at ungdomsuddannelserne også varetager og sikrer fødekæden til virksomhederne på Vestlolland. Derfor ser vi også muligheder i, at der i højere grad bliver samarbejdet på tværs af ungdomsuddannelserne på Lolland-Falster, så der kan skabes attraktive ungdomsmiljøer, siger Kim Frimann.

Han ser for sig, at en bred vifte af aktører - erhvervslivet, de lokale kommuner og de lokale uddannelsesinstitutioner - drøfter mulighederne for at sikre ungdomsuddannelserne på Lolland-Falster i fremtiden.

- Også de lokale folketingsmedlemmer kommer til at spille en rolle i dette, fordi der lovgivningsmæssigt for ungdomsuddannelserne er nogle barrierer, der vanskeliggør et samarbejde på tværs af ungdomsuddannelserne, lyder det fra Kim Frimann.

Læs det store i erhvervstillæg i tirsdagens udgave af Folketidendes papiravis. Her kan du blandt andet læse følgende artikler:

Ny teknologi sikrer nemt præcision
Tro på fremtiden trods lav aktivitet
Massive havneinvesteringer snart synlige
Morgenmadsproducent satser på global trend
Positive toner fra detailhandlen i Nakskov
Erhvervsudvikling er oppe i gearKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce