cookie-og-privatlivspolitik
Formand i DI Lolland-Falster, direktør Kim Frimann, Frimann Biler A/S.

2

Billeder

Formand i DI Lolland-Falster, direktør Kim Frimann, Frimann Biler A/S.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

DI: Vi skal gribe de grønne muligheder

DI Lolland-Falster opfordrer kommuner og Business Lolland-Falster til sammen at lægge planer for grønt udviklingseventyr.
11. februar 2021 kl. 06:26 Af Jesper Bøgh

Annonce

Med etablering af en kommende gasledning til Lolland-Falster er et vigtigt og stort skridt taget i fortsat at gøre Lolland-Falster til en afgørende del af den grønne omstilling.

Det mener man i bestyrelsen i DI Lolland-Falster, der slår fast, at arbejdet langt fra er gjort færdigt.

Derfor har DI-bestyrelsen med formand Kim Frimann i spidsen tirsdag sendt et åbent brev til landsdelens to borgmestre, Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune, og John Brædder (G), Guldborgsund Kommune, samt Kim Rahbek Hansen, formand i Business Lolland-Falster.

I brevet, der kan læses andetsteds på denne side, peger DI-bestyrelsen blandt andet på muligheden for, at gasledningen kan være med til at starte et Power-to-X eventyr.

- Hvis vi kobler biogassen med den grønne el-produktion fra vindenergi og solenergi, som vi allerede har i dag, er der et kæmpe potentiale for at udvikle morgendagens bæredygtige brændstoffer. Men der ligger nu forude et kæmpe arbejde i at få aktiveret det store potentiale, lyder det blandt andet i brevet.

Annonce

På den baggrund rækker DI Lolland-Falster hånden frem til de to kommuner og Business Lolland-Falster med opfordring til snarest at gå sammen om at lægge planer for at få udviklet Lolland-Falsters grønne muligheder.


Én stemme

Formand Kim Frimann, DI Lolland-Falster, uddyber overfor Folketidende:

- I flere sammenhænge ser vi Lolland-Falster som et samlet område. Det bliver set som ét arbejdsmarked og ét turismeområde. Sådan skal Lolland-Falster også ses i denne sammenhæng, siger Kim Frimann og slår fast.

- Vi skal overfor omverdenen stå mere klart sammen i et formaliseret samarbejde på Lolland-Falster. Der skal ikke være nogen, der kan være i tvivl om, at vi på Lolland-Falster står sammen om, at vi vil det her, siger han.

Alle centrale aktører - erhverv og det offentlige - på Lolland-Falster skal derfor gå sammen i et strategisk samarbejde.

Annonce

- Vi skal tale med én fælles stærk stemme, der skaber et fælles pres - ikke mindst over for Christiansborg og EU, påpeger Kim Frimann.

- Vi har på Lolland-Falster alle muligheder for at kunne blive storskala forsøgslaboratorium, når det handler om at udvikle fremtidens grønne energiproduktion og forsyning, siger Kim Frimann.

Læs både det åbne brev og artiklen "Borgmestre: Vi er klar til at rykke" i onsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE