cookie-og-privatlivspolitik
Foto fra Dansk Folkehjælps udlevering af julehjælpspakker i Nykøbing kort før jul i år. Med i pakken var et gavekort til Fætter BR, der nu er gået konkurs.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Erhverv

Dansk Folkehjælp efter BR-kollaps: Vi har garderet os

Et gavekort til Fætter BR har i årevis været en fast bestanddel i Dansk Folkehjælps julehjælpspakker. Men organisationen var forberedt på, at Fætter BR kunne gå konkurs.
28. december 2018 kl. 15:59 Af Jakob Poulsen

Annonce

Selskabet Top-Toy, der står bag legetøjskæderne Fætter BR og Toys "R" Us, oplyser fredag eftermiddag, at selskabet er gået konkurs.

De præcise konsekvenser fremgår endnu ikke helt klart, men noget tyder på, at både Fætter BR og Toys "R" Us-butikkerne ganske snart er fortid.

Selskabets kurator oplyser til Børsen, at man nu skal i dialog med kreditorerne om, hvordan boet skal håndteres. Visse butikker vil holde åbent, så kunder kan bytte varer til andre varer til udgangen af december, oplyses det.

Lokalt kan det også få betydning for den julehjælp, som nødhjælpsorganisationen Dansk Folkehjælp med hovedkontor i Nykøbing hvert år står for, og som man netop har udleveret til de trængende familier. Her har et gavekort til Fætter BR i alle årene været en fast bestanddel i julehjælpspakkerne, men generalsekretær Klaus Nørlem fra Dansk Folkehjælp forventer ikke, at det får de store konsekvenser i år, da man allerede på forhånd har forsøgt at advare familierne, da Fætter BRs økonomiske problemer ikke er af helt ny dato.

- Vi skrev til modtagerne af julehjælpspakkerne, at Fætter BR var i rekonstruktion frem til nytår, så vi opfordrede dem til at indløse deres gavekort inden jul og købe en vare, som de var sikre på, at de ikke fik brug for at bytte.

- Vi har også haft kontakt til deres advokater og sikret os, at så snart et gavekort er indløst, bliver der sendt en opkrævning til os, så vi kun betaler for de gavekort, der er brugt. Ret meget mere kan vi ikke gøre, siger Klaus Nørlem.

Han vil endnu ikke gisne om, hvilken betydning konkursen vil få for næste års julehjælpspakker.

- Vi har brugt BR i alle 12 år med julehjælp, men det vigtigste for os er, at gavekortene er til en forretning, som giver mening i forhold til børnene i de familier, der modtager julehjælp - og at der er tale om en landsdækkende kæde, forklarer Klaus Nørlem.

Læs om det kommende ophørsudsalg: https://folketidende.dk/Erhverv/BR-og-ToyRUs-Der-kommer-et-rigtig-godt-udsalg/artikel/495571

Læs om konkursen her: https://folketidende.dk/Erhverv/OPDATERET-Firmaet-bag-BR-og-ToysRUs-konkurs/artikel/495568KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce