cookie-og-privatlivspolitik
Hvis man har Danske Bank som sin primære bank, må man fra 1. januar have op til 250.000 kroner stående uden at skulle betale negative renter. Hidtil har grænsen været på 1,5 millioner kroner. (Arkivfoto)

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters

Erhverv

Danske Bank lukker filialkasser for at spare penge

For at spare penge lukker Danske Bank kasser i sine filialer, ligesom der afskediges medarbejdere.
26. november 2020 kl. 11:33 Af Ritzau

Annonce

Danske Bank vil lukke de fleste af bankens resterende kasser i sine filialer. Det oplyser banken torsdag i en pressemeddelelse.

Lukningerne sker, fordi kunderne i mindre omfang end tidligere benytter kasserne, og fordi der er penge at spare for Danske Bank ved ikke længere at drive dem.

Bare over de seneste fem år er antallet af kassetransaktioner faldet med to tredjedele.

Det er drevet af, at kunderne i stigende grad foretrækker at klare de daglige bankforretninger på anden vis.

Blandt andet er flere begyndt at løse opgaverne via net- og mobilbanken.

- Omkostningerne til at drive kasserne er ganske enkelt blevet for store i forhold til behovet, siger Thomas Mitchell, chef for privatkunder i Danske Bank, i pressemeddelelsen.

- For at sikre at vi bruger vores ressourcer bedst muligt til fordel for vores kunder, har vi derfor besluttet at lukke de fleste af de tilbageværende kasser.

- Vi har løbende lukket kasser i vores filialer, så vi har gode erfaringer med at hjælpe de efterhånden relativt få kassekunder med gode, alternative løsninger, siger Thomas Mitchell.

Kasselukningerne nedlægges per 8. februar næste år. Der vil fortsat være én kassefunktion i hver af landets fire største byer: København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Der vil også stadig være mulighed for at veksle valuta i Københavns Lufthavn, og der vil fortsat være deltidsåben kassebetjening på Bornholm (Rønne Afdeling).

Sammen med kasselukningerne kan Danske Bank fortælle, at banken har afskediget 257 medarbejdere på tværs af sin organisation. Det sker som en del af bankens store spareplan.

Ud af de 257 afskedigelser er 155 af dem i Danmark. Resten er fordelt mellem Norge, Sverige og Finland.

Ud over afskedigelserne har 261 medarbejdere i Danmark søgt om og fået en aftale om frivillig fratrædelse og forlader banken i de kommende måneder.

Både afskedigelser og de frivillige fratrædelser er en del af den nedlæggelse af op mod 1600 stillinger over en periode på 6-12 måneder, som Danske Bank fortalte om i oktober.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce