cookie-og-privatlivspolitik
Udlejningen af sommerhuse på Lolland-Falster til danskere har i juli slået alle rekorder
Udlejningen af sommerhuse på Lolland-Falster til danskere har i juli slået alle rekorder
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Erhverv

Danske turister valfartede til Lolland-Falster

Sydhavsøerne har Østdanmarks stærkeste turismevækst for juli måned.
10. september 2020 kl. 18:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

Danskernes interesse for Lolland-Falster som feriemål har aldrig været højere end i denne sommer.

Helt nye tal for juli viser en stigning i antallet af overnattende danske turister i et feriehus på Lolland-Falster på intet mindre end 123 procent - altså langt over en fordobling.

- Det er i høj grad en fælles indsats, der har skabt dette resultat, siger destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster.

Han hentyder her til onlinekampagnen TÆT PÅ, som havde til formål at tiltrække flere danske turister i erkendelse af, at coronavirus holdt de tyske og svenske turister væk.

- Det er fantastisk, så mange der har hjulpet kampagnen på vej med at dele opslag og links på Facebook. Flere end 1,3 millioner danskere har set vores budskaber, og gennemsnitligt har hver af dem set vores budskaber fem gange. Så udover de flotte overnatningstal er vi også lykkedes med at sprede det generelle kendskab til vores ferie-kvaliteter meget, meget bredt i Danmark, fortæller Brian Lindorf Hansen.


Coronafald afværget

Det store rykind af danske turister betyder, at et forventet "corona-fald" i det samlede antal turismeovernatninger, der tæller feriehuse, feriecentre og hoteller, i forhold til sidste år blev afværget.

Ovenikøbet er der tale om en samlet stigning på 6,6 procent for juli, hvilket er den højeste stigning i hele Østdanmark. Det skaber glæde i kommunerne.

- Jeg glæder mig meget over, at vores feriecentre og hoteller har klaret sig så godt. Vi har kunnet hæve niveauet fra rekordåret 2019. Det er dejligt at se, at vi i den grad også er i stand til at tiltrække danske turister, lyder det fra Signe Lund (A), byrådsmedlem i Lolland Kommune og næstformand i bestyrelsen i Visit Lolland-Falster.

Også formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G) er meget tilfreds.

- Vi har nøje fulgt sommerens tilgang af de mange danskere. Campingpladserne og feriehusene har meldt alt udsolgt, og det giver anledning til store forventninger til efterårssæsonen, siger han.

Ifølge Visit Lolland-Falster har der været et enorm pres på sommerhusudlejningerne, og overnatningstallene ville have været endnu højere, hvis der var flere sommerhuse til udlejning.

Den samlede stigning i antallet af overnattende danske turister i feriehuse, feriecentre og hoteller i hele landet var i juli 2020 på 59 procent.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce