cookie-og-privatlivspolitik
Det går godt med turismen på Lolland-Falster. Antallet af overnatninger er tilbage på 2019-niveau. Knuthenborg Safaripark er et et de steder, som er begyndt at tilbyde overnatning.
Det går godt med turismen på Lolland-Falster. Antallet af overnatninger er tilbage på 2019-niveau. Knuthenborg Safaripark er et et de steder, som er begyndt at tilbyde overnatning.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Den lokale turisme nærmer sig rekordår

Turismen er efter corona-tiden vendt tilbage til Lolland-Falster med større styrke.
12. oktober 2021 kl. 14:20 Af Denny Michael Jakobsen

- Vi er tilbage på 2019-niveau, og vi er i stadig stigning. Sådan lyder den positive melding om turismen på Lolland-Falster fra destinationschef Brian Lindorf Hansen fra Visit Lolland-Falster.

Han forventer et rekordår for landsdelen.

Meldingen kommer i kølvandet på helt nye tal fra VisitDenmark, som på flere områder giver anledning til glade smil. Eksempelvis var der i juli og august i år 215.000 flere danske overnatninger på Lolland-Falster i forhold til 2019.

- Det er en meget markant stigning, og det ser ud til, at den tendens også rækker ind i september og oktober. Det vil betyde, at vi sprænger vores hidtidige rekord, siger Brian Lindorf Hansen.

Også formand for Kultur-, Fritids- og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse, glæder sig.

Annonce

- Det er meget tilfredsstillende, at de tyske turister er vendt tilbage. I august i år var antallet af tyske overnattende turister på 2019-niveau, siger Martin Lohse.

Destinationschef Brian Lindorf Hansen kan også fortælle, at campingturismen har taget et pænt nøk opad på Lolland-Falster.

- Når vi kigger på tallene for juli og august, kan vi konstatere, at fra 2019 til 2021 er der tale om en stigning i det totale antal overnatninger, altså både danske og udenlandske, på næsten 10 procent, hvilket svarer til 65.000 overnatninger, siger Brian Lindorf Hansen.

Halvdelen af stigningen er skabt af gæster på campingpladser og outdoor-området.

- Når man ser antallet af overnatninger i alt i august, har vi haft en stigning på 17 procent i forhold til 2019. Det giver en pejling på, at vi er på vej mod at udvide turistsæsonen ind i september og oktober, hvilket er meget glædeligt for alle turismerelaterede erhverv, siger destinationschefen.

Annonce

Tal fra sommerhusudlejerne understøtter denne vurdering. De melder således udsolgt i uge 42 og tæt på udsolgt i uge 40 og 41.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE