Annonce
Erhverv

Drastisk fald i annonceindtægter

På trods af et drastisk fald i annonceindtægter på grund af coronakrisen står Folketidende Gruppen ikke foran lukning hverken i morgen eller om en måned, lyder det fra mediehusets bestyrelsesformand, Lars Hvidtfeldt. Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Folketidende Gruppen afventer politiske forhandlinger om mulig hjælpepakke.

Corona-krisen rammer i denne tid også de lokale og regionale aviser hårdt.

Lokalt på Lolland-Falster har Folketidende Gruppen registreret et drastisk fald i annonceindtægterne, siden statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag 11. marts meddelte, at landet i høj grad skulle lukke ned for at minimere risikoen for smittespredning af corona-virus.

I den forbindelse har Folketidende Gruppen i den forgangne uge i flere medier været fremhævet som et lokalt mediehus, der frygter for eksistensen.

- Vi har siden statsministerens pressemøde registreret et indtægtsfald på annoncer på cirka 50 procent, så det har naturligvis stor betydning for virksomheden, konstaterer Folketidende Gruppens bestyrelsesformand, Lars Hvidtfeldt.

Han peger på, at Folketidende Gruppen i den sammenhæng har lavet flere tilbud til annoncørerne, hvor der blandt andet tilbydes mere annonceplads.

- Men virksomheden er ikke truet på eksistensen hverken i morgen eller om en måned, slår Lars Hvidtfeldt fast.

Han giver udtryk for, at mediehusets økonomi er stærk og sund.

- Vi har de senere år via overskud opbygget en kassebeholdning, som sikrer virksomheden op mod seks måneder ud i fremtiden. Men hvis ikke situationen ændrer sig, så vil kassen også være tom til den tid, siger Lars Hvidtfeldt og tilføjer.

- For fem og ti år siden stod vi i en situation, hvor vi ikke havde en kassebeholdning som nu. Dengang havde vi en driftskredit, og vi var derfor dengang noget mere udsat, fortæller Lars Hvidtfeldt, der understreger, at mediehusets bestyrelse er klar til at agere.

- Det er klart, at vi skal agere. Men lige nu afventer vi på kort sigt, hvad der kommer ud af de politiske forhandlinger, der forventes at skulle finde sted i nærmeste fremtid omkring en eventuel hjælpepakke til de regionale medievirksomheder, siger Lars Hvidtfeldt med henvisning til, at interesseorganisationen Danske Medier har orienteret kulturminister Joy Mogensen (S) om mediehusenes særlige udfordringer skabt af coronakrisen.

Lars Hvidtfeldt peger, ligesom formand for Danske Medier, Jesper Rosener, på, at de nuværende hjælpepakker er designet til at hjælpe virksomheder, der har mindre aktivitet som følge af coronakrisen.

Det er ikke tilfældet hos medierne, hvor annoncekronerne godt nok mangler, men forretningerne stadig kører.

- Folketidende Gruppen har, ligesom alle regionale mediehuse, en vigtig publicistisk rolle at udføre. Så vi sender naturligvis ikke vores redaktionelle medarbejdere hjem lige nu. Vi skal dække alt det, der sker omkring os. Vi mister nogle annoncer, men vi udgiver jo stadig aviser. Så vores vareforbrug fortsætter uændret, peger han på.

Han håber og tror derfor på, at der laves en pakke, hvor medierne kan få en håndsrækning til at erstatte de tabte annoncekroner.

- Jeg har noteret mig opbakning fra flere af landets borgmestre, og en erkendelse af den vigtige rolle de regionale mediehuse spiller for den demokratiske sammenhængskraft i samfundet. Derudover har jeg også noteret mig, at der hos flere politiske partier på tværs af Folketinget vises en vilje til at hjælpe de lokale og regionale medier, så vi også har den type medier efter krisen, lyder det fra Lars Hvidtfeldt.

  • På trods af et drastisk fald i annonceindtægter på grund af coronakrisen står Folketidende Gruppen ikke foran lukning hverken i morgen eller om en måned, lyder det fra mediehusets bestyrelsesformand, Lars Hvidtfeldt. Foto: Anders Knudsen/Arkiv
Annonce
Erhverv

Sender regning for dyrere dankort videre til forbrugerne

Maribo

Gammel Aldi-butik solgt: Her er den nye ejer

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem