cookie-og-privatlivspolitik
Malene Johansen glæder sig over, at få sat sine kompetencer i spil som produktionsingeniør hos sin nye arbejdsgiver CODAN Medical ApS i Rødbyhavn.

2

Billeder

Malene Johansen glæder sig over, at få sat sine kompetencer i spil som produktionsingeniør hos sin nye arbejdsgiver CODAN Medical ApS i Rødbyhavn.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Drømmen ligger på Lolland

30-årige Malene Johansen er efter en årrække i hovedstaden vendt hjem til Lolland og et job i Codan Medical ApS.
22. februar 2020 kl. 14:01 Af Jesper Bøgh

Annonce

Malene Johansen havde første arbejdsdag i CODAN Medical Aps 15. januar.

Hun er uddannet produktionsingeniør fra DTU og er blevet ansat til at implementere en opgradering af virksomhedens ERP-system relateret til produktions- og planlægningsdelen (Et ERP-system knytter arbejdsprocesserne sammen i en virksomhed, så alt fra salg, ordrebehandling, indkøb, lagerstyring, produktion og fakturering kan håndteres red.).

- Sidenhen skal jeg arbejde med, om hele processen kan gøres smartere, fortæller Malene Johansen.

Hun er opvokset i Sletnæs ved Harpelunde på Vestlolland, gik på Sandby Skole og Realskolen i Horslunde.

- Jeg fik en god håndboldopdragelse i Ravnsborg Håndboldklub. Det førte til, at jeg tog på Oure Efterskole på Fyn, spillede for GOG og tog derefter en del af HTX på Fyn, fortæller Malene Johansen, der blev kontaktet af Nykøbing F. Håndboldklub med henblik på en håndboldkarriere på divisionsholdet.

- Så jeg gjorde HTX færdig på Celf i Nykøbing, hvorefter jeg arbejdede et års tid i Nykøbing.

Malene Johansen besluttede sig for at flytte til hovedstaden for at læse til produktionsingeniør på DTU Ballerup (tidl. Ingeniørhøjskolen i København red.), hvor hun også spillede i håndboldligaen for FIF samt København Håndbold, indtil hun valgte at indstille håndboldkarrieren efter en række hjernerystelser.


Tog ud at rejse

I sommeren 2015 fik hun sit første job i bakterie-virksomheden Chr. Hansen i Avedøre i en koordinerende rolle som produktionsplanlægger.

- Det var en fantastisk virksomhed at være en del af, men i begyndelsen af 2018 sagde jeg mit job op, da jeg havde besluttet mig for at tage ud at rejse. Jeg tog afsted af to omgange til henholdsvis New Zealand og Fransk Polynesien, fortæller hun.

- På den rejse lovede jeg mig selv, at jeg vil lytte efter de drømme, jeg har for livet, husker hun.

Mellem de to rejser boede hun hjemme på Vestlolland hos sine forældre, og der mødte hun sin kæreste, Martin, der boede i Nakskov.

Da Malene Johansen for cirka et år siden kom hjem til Danmark blev hun kontaktet af Chr. Hansen og bosatte sig derfor endnu engang i hovedstaden.

- Men forholdet til Martin voksede og min drøm blev, at han og jeg kunne købe mit barndomshjem i Sletnæs, som mine forældre i mellemtiden har haft solgt. Jeg kunne mærke, at det er her, jeg hører til, slår hun fast.

Som sagt så gjort. Købet af barndomshjemmet blev en realitet i sommeren 2019.

- Jeg følte mig splittet mellem et godt job i hovedstaden og drømmen om en base på Lolland. Jeg huskede mig selv på at lytte til mine drømme, så jeg kom frem til, at drømmene på den private front er de vigtigste, så jeg sagde mit job op endnu engang uden at have noget andet på hånden, fortæller Malene Johansen.


Kontaktede Business LF

I perioden efter har Malene brugt noget af tiden på at opbygge og drive en selvstændig coaching-virksomhed, der primært henvender sig til udøvere inden for triatlon samt løb. Men hun kontaktede også Business Lolland-Falster med et formål om, at erhvervsinteresseorganisationen kunne sætte hende i forbindelse med virksomheder, der kunne bruge hendes kompetencer.

- Pludselig blev jeg kontaktet af CODAN Medical ApS, og så begyndte dialogen om, hvordan jeg kunne matche i virksomheden. Det kom til at passe perfekt, slår Malene Johansen fast.

For Malene Johansen har tiden i hovedstaden gjort det endnu klarere for hende, at hendes drømme bedst opfyldes på Lolland.

- I København er der travlhed og menneskemylder. Jeg flyttede primært til Hovedstaden tvunget af de uddannelsesmæssige muligheder. Jeg trives bedst tæt på naturen, på vandet og familien. Her er du en del af det lokale, hvor man hilser på hinanden. I hovedstaden er du bare en del af mængden, forklarer hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce