Annonce
Erhverv

Drømmen ligger på Lolland

Malene Johansen glæder sig over, at få sat sine kompetencer i spil som produktionsingeniør hos sin nye arbejdsgiver CODAN Medical ApS i Rødbyhavn. Foto: Anders Knudsen

30-årige Malene Johansen er efter en årrække i hovedstaden vendt hjem til Lolland og et job i Codan Medical ApS.

Malene Johansen havde første arbejdsdag i CODAN Medical Aps 15. januar.

Hun er uddannet produktionsingeniør fra DTU og er blevet ansat til at implementere en opgradering af virksomhedens ERP-system relateret til produktions- og planlægningsdelen (Et ERP-system knytter arbejdsprocesserne sammen i en virksomhed, så alt fra salg, ordrebehandling, indkøb, lagerstyring, produktion og fakturering kan håndteres red.).

- Sidenhen skal jeg arbejde med, om hele processen kan gøres smartere, fortæller Malene Johansen.

Hun er opvokset i Sletnæs ved Harpelunde på Vestlolland, gik på Sandby Skole og Realskolen i Horslunde.

- Jeg fik en god håndboldopdragelse i Ravnsborg Håndboldklub. Det førte til, at jeg tog på Oure Efterskole på Fyn, spillede for GOG og tog derefter en del af HTX på Fyn, fortæller Malene Johansen, der blev kontaktet af Nykøbing F. Håndboldklub med henblik på en håndboldkarriere på divisionsholdet.

- Så jeg gjorde HTX færdig på Celf i Nykøbing, hvorefter jeg arbejdede et års tid i Nykøbing.

Malene Johansen besluttede sig for at flytte til hovedstaden for at læse til produktionsingeniør på DTU Ballerup (tidl. Ingeniørhøjskolen i København red.), hvor hun også spillede i håndboldligaen for FIF samt København Håndbold, indtil hun valgte at indstille håndboldkarrieren efter en række hjernerystelser.

Malene Johansen er vendt tilbage til Lolland efter en årrække i hovedstaden. Hun er netop blevet ansat på CODAN Medical ApS til at implementere en opgradering af virksomhedens ERP-system relateret til produktions- og planlægningsdelen. Foto: Anders Knudsen

Tog ud at rejse

I sommeren 2015 fik hun sit første job i bakterie-virksomheden Chr. Hansen i Avedøre i en koordinerende rolle som produktionsplanlægger.

- Det var en fantastisk virksomhed at være en del af, men i begyndelsen af 2018 sagde jeg mit job op, da jeg havde besluttet mig for at tage ud at rejse. Jeg tog afsted af to omgange til henholdsvis New Zealand og Fransk Polynesien, fortæller hun.

- På den rejse lovede jeg mig selv, at jeg vil lytte efter de drømme, jeg har for livet, husker hun.

Mellem de to rejser boede hun hjemme på Vestlolland hos sine forældre, og der mødte hun sin kæreste, Martin, der boede i Nakskov.

Da Malene Johansen for cirka et år siden kom hjem til Danmark blev hun kontaktet af Chr. Hansen og bosatte sig derfor endnu engang i hovedstaden.

- Men forholdet til Martin voksede og min drøm blev, at han og jeg kunne købe mit barndomshjem i Sletnæs, som mine forældre i mellemtiden har haft solgt. Jeg kunne mærke, at det er her, jeg hører til, slår hun fast.

Som sagt så gjort. Købet af barndomshjemmet blev en realitet i sommeren 2019.

- Jeg følte mig splittet mellem et godt job i hovedstaden og drømmen om en base på Lolland. Jeg huskede mig selv på at lytte til mine drømme, så jeg kom frem til, at drømmene på den private front er de vigtigste, så jeg sagde mit job op endnu engang uden at have noget andet på hånden, fortæller Malene Johansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kontaktede Business LF

I perioden efter har Malene brugt noget af tiden på at opbygge og drive en selvstændig coaching-virksomhed, der primært henvender sig til udøvere inden for triatlon samt løb. Men hun kontaktede også Business Lolland-Falster med et formål om, at erhvervsinteresseorganisationen kunne sætte hende i forbindelse med virksomheder, der kunne bruge hendes kompetencer.

- Pludselig blev jeg kontaktet af CODAN Medical ApS, og så begyndte dialogen om, hvordan jeg kunne matche i virksomheden. Det kom til at passe perfekt, slår Malene Johansen fast.

For Malene Johansen har tiden i hovedstaden gjort det endnu klarere for hende, at hendes drømme bedst opfyldes på Lolland.

- I København er der travlhed og menneskemylder. Jeg flyttede primært til Hovedstaden tvunget af de uddannelsesmæssige muligheder. Jeg trives bedst tæt på naturen, på vandet og familien. Her er du en del af det lokale, hvor man hilser på hinanden. I hovedstaden er du bare en del af mængden, forklarer hun.

  • Malene Johansen glæder sig over, at få sat sine kompetencer i spil som produktionsingeniør hos sin nye arbejdsgiver CODAN Medical ApS i Rødbyhavn. Foto: Anders Knudsen
  • Malene Johansen er vendt tilbage til Lolland efter en årrække i hovedstaden. Hun er netop blevet ansat på CODAN Medical ApS til at implementere en opgradering af virksomhedens ERP-system relateret til produktions- og planlægningsdelen. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland