cookie-og-privatlivspolitik
EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, melder om stilstand i forhandlingerne om en ny handelsaftale mellem USA og EU. Samtidig gør EU sig klar til et eventuelt toldsmæk fra USA.
EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, melder om stilstand i forhandlingerne om en ny handelsaftale mellem USA og EU. Samtidig gør EU sig klar til et eventuelt toldsmæk fra USA.
Foto: Sebastien St-Jean/Ritzau Scanpix

Erhverv

EU har 260 milliarder tungt svar klar til Trump-told

Hvis USA lægger told på europæiske biler, har EU en liste klar med told på amerikanske varer for milliarder.
23. juli 2019 kl. 19:13 Af /ritzau/

Annonce

Hvis USA's præsident, Donald Trump, gør alvor af sine trusler og lægger en forhøjet told på europæiske biler og reservedele, vil et svar fra EU komme prompte.

Ifølge EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, har EU allerede en liste klar med amerikanske varer for 35 milliarder euro - det der svarer til over 260 milliarder kroner - som vil blive pålagt en højere told af EU.

Det siger hun tirsdag ifølge flere medier, herunder den amerikanske tv-station CNBC, til et af EU-Parlamentets udvalg.

Hun oplyser ikke, hvad der står på listen.

- Den er dybest set allerede klar i størrelsesordenen 35 milliarder euro. Jeg håber ikke, vi får brug for den, siger hun ifølge CNBC.

Trump har overvejet at lægge told på europæiske biler og reservedele af sikkerhedshensyn. Den begrundelse forstår Malmström ikke.

- Selvfølgelig er selve tanken om, at europæiske biler skal udgøre en trussel mod USA's sikkerhed, absurd, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

For et år siden blev EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og Donald Trump enige om en aftale, der skulle afværge en handelskrig mellem EU og USA.

Aftalen kom på plads, efter at USA hævede tolden på stål og aluminium fra Europa. En central del af aftalen består af en begrænset handelsaftale.

Malmström kritiserede tirsdag USA for ikke at være villig til den del.

- USA er ikke klar til at begynde forhandlinger, hvis landbrugsvarer ikke er inkluderet, hvilket er en rød linje for os, siger den svenske kommissær ifølge AFP.

- Så i øjeblikket sker der ikke noget.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce