cookie-og-privatlivspolitik
EU-Kommissionen skriver i en pressemeddelelse, at man har bedt det europæiske banktilsyn, EBA, om at undersøge Finanstilsynets ageren i sagen om Danske Bank. (Arkiv)
EU-Kommissionen skriver i en pressemeddelelse, at man har bedt det europæiske banktilsyn, EBA, om at undersøge Finanstilsynets ageren i sagen om Danske Bank. (Arkiv)
Foto: John Thys/Ritzau Scanpix

Erhverv

EU vil have gransket Finanstilsynet efter Danske Bank-hvidvask

Det europæiske banktilsyn skal granske Finanstilsynet efter Danske Banks hvidvask i Estland.
08. november 2018 kl. 13:36

Annonce

EU-Kommisionen har bedt det europæiske finanstilsyn (EBA) om at undersøge Danmark, Letland og Estland for mulige fejl i forbindelse med Danske Banks hvidvaskskandale.

Det skriver Financial Times, der citerer en pressemeddelelse fra kommissionen.

Ifølge avisen er det første gang, at EU-Kommissionen bruger sin magt til at få det europæiske finanstilsyn til at undersøge mulige brud på europæiske love.

- For at beskytte europæernes sikkerhed og sikre et pålideligt finansielt system må alle medlemslande overholde EU's antihvidvasklovgivning fuldt ud.

- Vi fortsætter med at være årvågne og er parat til at handle, så ethvert brud på loven bliver lukket, og en bedre overvågningspraksis sikrer, at det ikke sker igen, citerer Financial Times EU-Kommissionens vicepræsident Frans Timmermans for at sige.

Ifølge en artikel fra september fra mediet Politico, der er specialiseret i EU-forhold, skal EBA undersøge, hvordan finanstilsynene i de tre lande undgik at opdage, at et fircifret milliardbeløb i kroner ukontrolleret kunne passere igennem Danske Banks estiske filial.

Det fremgik at et internt brev fra kommissionen til EBA, som Politico havde fået i hænde.

- Kommissionen beder EBA om at bruge alle sine muligheder for at undersøge dette mulige brud på - eller manglende implementeringer af - EU-lov hos både danske og estiske tilsynsmyndigheder, stod der ifølge Politico i brevet fra kommissionen til EBA.

24. september fortalte Finanstilsynet da også, at man var varslet om, at EBA ville sende en "formel henvendelse" om Finanstilsynets "varetagelse af hvidvasktilsyn".

- Finanstilsynet er naturligvis parat til at samarbejde fuldt ud med EBA såvel som med andre europæiske institutioner om denne sag og redegøre for vores arbejde i relation til hvidvasktilsynet, skrev direktør Jesper Berg i en kommentar på det tidspunkt.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce