cookie-og-privatlivspolitik
Mærsk, der tjener penge på at fragte containere, har tjent markant flere penge i første kvartal af 2021. (Arkivfoto)
Mærsk, der tjener penge på at fragte containere, har tjent markant flere penge i første kvartal af 2021. (Arkivfoto)
Foto: Jason Redmond/Reuters

Erhverv

Efterspørgsel på containerfragt giver rekordoverskud hos Mærsk

Mærsk har i første kvartal af 2021 tjent 16,8 milliarder kroner. Det er en 13-dobling i forhold til i fjor.
05. maj 2021 kl. 08:11 Af Ritzau

Under coronapandemien har danske Mærsk oplevet en ekstra stor efterspørgsel på fragt af containere på verdenshavene.

Det har i første kvartal 2021 bidraget til at give stor vækst i såvel omsætning som indtjening. Det viser containerrederiets regnskab for perioden.

Overskuddet lander på 16,8 milliarder kroner. Det er en 13-dobling i forhold til året før, hvor overskuddet lød på 1,3 milliarder kroner.

Ifølge Mærsk er overskuddet det største, som selskabet nogensinde har tjent i et enkelt kvartal. Det har faktisk været tæt på at overgå hele sidste års overskud, der lød på 17,9 milliarder kroner.

Med til at give den store stigning er en vækst i omsætningen på 30 procent til 77 milliarder kroner. Væksten kommer især fra Ocean-forretningen, der dækker over aktiviteterne med fragt af containere til havs.

Annonce

- A.P. Møller - Mærsk kom exceptionelt godt ud af første kvartal 2021 med et rekordresultat, siger Søren Skou, der er administrerende direktør i Mærsk, i en kommentar til regnskabet.

- Den høje vækst og indtjening var drevet af solid fremgang på tværs af Ocean, logistik og havneforretningen. Høj efterspørgsel førte til flaskehalsproblemer og mangel på containere og kapacitet, hvilket sendte fragtraterne i vejret.

Fragtraterne siger noget om, hvor mange penge Mærsk får for at sejle med containere for sine kunder. Jo højere fragtraterne er, jo mere bliver Mærsk altså betalt.

Tidligere har Mærsk kunnet fortælle, at de gennemsnitlige fragtrater har været 35 procent højere i første kvartal i år end sidste år.

Blandt andet på grund af rekordoverskuddet har Mærsk valgt at fremskynde et eksisterende aktietilbagekøbsprogram på op til ti milliarder kroner.

Annonce

Derudover igangsættes der et yderligere aktietilbagekøbsprogram på op til 31 milliarder kroner. Det program begynder, når det eksisterende er afsluttet.

Når selskaber tilbagekøber aktier, er det en måde at belønne investorerne. En anden måde at gøre det på er ved at udbetale udbytter.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE