cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke lykkedes for kurator Anders Hauge Gløde at få overdraget aktiviteterne i K. Balling-Engelsen A/S.
Det er ikke lykkedes for kurator Anders Hauge Gløde at få overdraget aktiviteterne i K. Balling-Engelsen A/S.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Endegyldigt slut for K. Balling-Engelsen A/S

Det er ikke lykkedes at overdrage aktiviteterne i konkursramt virksomhed
27. september 2019 kl. 19:50 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
K. Balling-Engelsen A/S's historie begyndte tilbage i 1963, hvor Kaj Balling-Engelsen grundlagde en skumproducerende virksomhed i Maribo.
I 1977 blev virksomheden omdannet til et aktieselskab med investeringsfirmaet Incentive A/S som ejer.
Dansk Shell overtog virksomheden i 1983 og drev den frem til den finske skum-koncern Espe overtog virksomheden i 1999.
Koncernen drev K. Balling-Engelsen A/S til 2005, hvor Safak Suner Holding ApS overtog virksomheden - altså indtil konkursen for godt en måned siden.
Gennem tiden har der været mange forskellige aktiviteter i virksomheden, men det bærende element i virksomheden har hele tiden været produktionen af polyurethanskum.
Kilde: www.kbe.dk

Det er endegyldigt slut for den traditionsrige skumproducerende Maribo-virksomhed K. Balling Engelsen A/S.

Skifteretten tog som bekendt 29. august K. Balling-Engelsen A/S under konkursbehandling efter begæring fra virksomhedens ejere 26. august.

Kurator i konkursboet, advokat Anders Hauge Gløde, Bech-Bruun advokatpartnerskab, har siden konkursen arbejdet på højttryk med henblik på at få overdraget aktiviteterne i K. Balling-Engelsen A/S.

- Noget af det første, vi gjorde var at tage kontakt til nogle af de parter, som vi kunne tro vil have en interesse i at føre virksomhedens aktiviteter helt eller delvist videre. Vi har også haft flere interesserede til besigtige driftsanlægget i Maribo, men de har alle meldt tilbage, at de ikke er interesserede i at fortsætte en drift på stedet, fortæller Anders Hauge Gløde, siger han og tilføjer.

- Så de maskiner og andre aktiver, der er tilbage, vil blive solgt på en offentlig maskinauktion, fortæller han.


Medarbejdere opsagt

Ifølge kurator Anders Hauge Gløde var cirka 30 medarbejdere berørt af konkursen, som både omfattede produktionsdelen i Maribo, men også en række butikker i kæden Madrassnedkeren - ejet af K. Balling-Engelsen A/S - der solgte senge, madrasser og sovesofaer på internettet og i seks butikker rundt om i landet. I første omgang blev medarbejderne ikke fritstillet.

- Medarbejderne blev på to-ugersdagen for konkursen opsagt og fritstillet. Men mit indtryk er, at der er interesse i flere medarbejdere - både fra nogle af de parter, vi har været i dialog med, men også andetsteds. Dog uden at jeg ved noget konkret om det, fortæller Anders Hauge Gløde.


Tør ikke spå

Han oplyser, at kreditorernes muligheder for at få godtgjort dres krav vil afhænge meget af den maskinauktion, der nu forestår.

- Det er de eneste reelle aktiver, der er tilbage. Så man kan håbe, at der kommer et fornuftigt provenu ind efter aktionen, siger han og tilføjer, at han ikke tør spå om interessen for maskinerne.

- Derudover vil der også være omkostninger forbundet med afmontering af maskinerne, som vil blive trukket fra provenuet, siger Anders Hauge Gløde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MICHAEL GRUBE PETERSEN

Musik i byen 11. august 2020 kl. 19.34

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce