cookie-og-privatlivspolitik
PERI er blevet udvalgt til at levere formene, der skal bruges til at støbe de 79 tunnelelementer. I alt skal virksomheden levere hele 8.700 tons stålmateriel til de fem produktionslinjer.
PERI er blevet udvalgt til at levere formene, der skal bruges til at støbe de 79 tunnelelementer. I alt skal virksomheden levere hele 8.700 tons stålmateriel til de fem produktionslinjer.
Foto: Femern A/S

Erhverv

Endnu en kæmpeordre på Femern

PERI Danmark fra Greve vinder kæmpeordre på forskalling til Femern Bælt-tunnelen.
27. marts 2021 kl. 13:35 Af Jesper Bøgh

FAKTA
PERI leverer bæredygtige løsninger i form af forskalling, stillads og rådgivning til ethvert bygge- og anlægsprojekt.
Den tyske familievirksomhed PERI har eksisteret i over 50 år og har altid været en pioner inden for forskallings- og stilladsteknologi.
Med mere end 70 datterselskaber fordelt på 90 lande er PERI repræsenteret over hele verden.
Virksomheden har mere end 9.500 ansatte og en total omsætning på 1,68 milliarder Euro (cirka 12,5 milliarder kroner red.) sidste år.
PERI har været til stede i Danmark siden 1993.

Aktiviteten på Femern Bælt-projektet er fortsat stigende og de seneste måneder er flere store kontrakter landet med underleverandører til de to entreprenørkonsortier Femern Link Contractors, FLC, og Fehmarn Belt Contractors, FBC.

Endnu en stor ordre er nu indgået mellem FLC og PERI Danmark.

PERI Danmark er nemlig blevet valgt til at levere forskallingssystemer til støbningen af betonelementerne til Femern Bælt-tunnelen.

Kontrakten lyder på specialfremstillet materiel og er den største enkeltstående ordre i PERIs 50-årige historie, lyder det i en pressemeddelelse.


En lang proces

FLC, der står for at bygge portaler og ramper på både den danske og tyske side samt for produktionen og installationen af elementerne til den 18 kilometer lange sænketunnel, har valgt PERI som leverandør af forskallingssystemerne, der skal bruges til at støbe betonelementerne til tunnelen.

Annonce

- Vi er utroligt glade for at være blandt de udvalgte leverandører til danmarkshistoriens største anlægsprojekt. Det har været en lang proces, hvor vores tekniske team har arbejdet benhårdt på at komme op med det bedste og mest effektive design, og nu glæder vi os rigtig meget til at komme i gang, siger Henrik Søgård Olsen, administrerende direktør i PERI Danmark.

Selve tunnelen bliver bygget op af 79 individuelle betonelementer, der hver især er 217 meter lange og vejer hele 73.000 tons.

Derudover skal der laves yderligere 10 specialelementer.

PERI er blevet udvalgt til at levere formene, der skal bruges til at støbe de 79 tunnelelementer.

I alt skal virksomheden levere hele 8.700 tons stålmateriel til de fem produktionslinjer. Formene vil blive produceret i Polen og Italien og leveret fra PERI Danmark i Greve. Hvert tunnelelement bygges op af ni segmenter bestående af cirka 3.200 kubikmeter beton.

Annonce

Erfaring fra Øresund

Afgørende for valget af PERI som leverandør til Femern-projektet var blandt andet virksomhedens tidligere erfaring med lignende projekter, i særdeleshed fra byggeriet af Øresundstunnelen imellem Sverige og Danmark i slutningen af 1990'erne.

- Dette projekt minder på mange måder om byggeriet af Øresundstunnelen. Dog er der to væsentlige forskelle. Omfanget af dette projekt er cirka tre gange så stort, og på grund af løbende tekniske optimeringer i de sidste år har vi formået at optimere forskallingstiderne, siger Morten Sterregaard, teknisk chef hos PERI Danmark.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE