cookie-og-privatlivspolitik
Pleje Plus-konkursen har været en medvirkende årsag til det nye lovforslag om ansattes muligheder.
Pleje Plus-konkursen har været en medvirkende årsag til det nye lovforslag om ansattes muligheder.

Erhverv

Enighed om ny lov for ansatte i konkurs-firmaer

Folketinget er ved at gennemføre ny lovgivning blandt andet på baggrund af Pleje Plus-konkursen. Ansatte får mulighed for hurtigere og nemmere at skifte til ny arbejdsgiver.
03. november 2018 kl. 08:08 Af , Hans Gandrup

Annonce

Ikke mindst konkurserne i en række private hjemmehjælpsfirmaer - som eksempelvis Pleje Plus her i landsdelen - er baggrunden for, at et sjældent enigt Folketing har førstebehandlet og godkendt et lovforslag om ændring af reglerne for ansatte i konkursfirmaer.

Kort fortalt betyder ændringen, at for eksempel hjemmehjælpere fra et privat firma, der går konkurs, nu umiddelbart kan skifte til kommunal ansættelse som hjemmehjælper - uden at komme i problemer med deres tilgodehavender hos den tidligere arbejdsgiver.

Hidtil har det været sådan, at de pågældende risikerede at skulle vente meget længe på at få afklaret spørgsmål om blandt andet virksomhedsoverdragelse, før de kunne få deres tilgodehavender i form af løn, pension, feriepenge med mere.

Det nye lovforslag betyder, at de ansatte kan få deres penge hurtigere - og så bliver kravet og den formelle videre behandling overdraget til Lønmodtagernes Garantifond.

- Vi er glade for, at man med lovforslaget får løst et - desværre - stigende problem med firmaer, der går konkurs, og hvor kommunerne så må gå ind med efterfølgende tilbud og i den forbindelse naturligvis godt kan bruge medarbejdere - også ganske hurtigt. Kommunen har jo en leveringsgaranti. Men de ansatte har altså kunnet komme i økonomisk klemme. Det løser vi med dette lovforslag, siger Lennart Damsbo-Andersen (S), der har været sit partis ordfører på forslaget, som alle partier altså støtter.hagaKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce