cookie-og-privatlivspolitik
Nu intensiverer vi samarbejdet med erhvervsorganisationerne, fortæller borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder (G).
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Erhvervsalliance skal styrke erhverv

Landsdelens to kommuner, Dansk Erhverv, Dansk Byggeri, Dansk Industri og Business Lolland-Falster skærper nu samarbejdet.
21. maj 2020 kl. 08:30 Af Jesper Bøgh

Annonce

Det lokale erhvervsliv står på den ene side midt i den værste krise nogensinde, og på den anden side repræsenterer danmarkshistoriens største anlægsbyggeri også et historisk vækstpotentiale.

Som en reaktion på en ekstraordinær situation intensiverer landsdelens to kommuner nu samarbejdet med en række erhvervsorganisationer.

- Vi står i en krise, som vi ikke har set i det omfang før. I sådan en situation må vi lægge os ekstra i selen for at hjælpe de erhvervsdrivende. Vi har allerede afsat 10,5 millioner kroner i en ekstraordinær erhvervspakke - nu intensiverer vi samarbejdet med erhvervsorganisationerne, fortæller borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder (G).

Lokalt er det især Horesta-segmentet (hoteller, restauranter og caféer red.) og detailhandlen, der er mest påvirket af nedlukningen - mens bygge- og anlægsvirksomhederne - i kraft af fjernelsen af anlægsloftet og de kommende Femern-aktiviteter - forventes påvirket, men i mindre grad.

Det er blandt andet den store skævvridning i krisens effekt, der nu medfører et skærpet samarbejde mellem kommunerne og erhvervsorganisationerne.

- Krisen har helt naturligt medført øget samarbejde mellem kommunerne og erhvervslivet. Det har vist sig at være utrolig givtigt i forhold til at tilpasse indsatsen med de meget forskellige behov ude hos virksomhederne og sikre tæt koordinering omkring arbejdsmarkedet, anlægsaktiviteter og støtteordninger, understreger borgmester i Lolland-Kommune, Holger Schou Rasmussen (S).


Naturligt skridt

Medlem af Dansk Erhverv og centerdirektør i Lalandia Rødby, Karsten Juhl, stemmer i.

- Erhvervsorganisationerne oplever generelt, at flere virksomheder retter henvendelse. Lokalt er det især de små og mellemstore virksomheder, der har brug for hjælp, og virksomhederne er taknemmelige for tilbuddet. Vi har gode erfaringer med samarbejdet, så det er naturligt at øge koordineringen, siger han.

Business Lolland-Falster har siden krisens begyndelse igangsat en række initiativer muliggjort af kommunernes særindsats - og efterspørgslen på sparring og hjælpepakker har været stor.

- Vi har på bare én måned været i kontakt med mere end 650 lokale virksomheder - så kommunernes hurtige reaktion på krisen falder på et tørt sted. Samtidig repræsenterer Femern-byggeriet et kæmpe potentiale. Alliancen gør os i stand til at reagere hurtigt og være fleksible i forhold til krisens udfordringer og Femern-byggeriets muligheder, fortæller direktør i Business Lolland-Falster, Mikkel Wesselhoff.


Vigtigt tandhjul

Hos Dansk Industri ser man erhvervsalliancen som et vigtigt tandhjul i det samlede corona-beredskab.

- Vi har allerede et godt samarbejde på Lolland-Falster, hvor kommunerne har gjort meget for at hjælpe virksomhederne og holde hånden under lokale arbejdspladser. Krisen udvikler sig uforudsigeligt - også på virksomhedernes eksportmarkeder - og nogle virksomheder rammes senere end andre. Derfor har vi fortsat brug for, at kommunerne sammen med erhvervslivet holder samfundet på sporet, lyder det fra formanden for Dansk Industri Lolland-Falster, Kim Frimann.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce