cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Erhvervsklima: LF rykker frem på uddannelse

Mindre tilbagegang for de to LF-kommuner i DI-erhvervsklima.
09. september 2019 kl. 21:30 Af Jesper Bøgh

Annonce

Sidste års store fremgang til begge kommuner i DI’s årlige måling af erhvervsklimaet bliver nu efterfulgt af en mindre tilbagegang for de to kommuner på Lolland-Falster til en samlet plads midt i feltet.

Igen i år fylder emnet uddannelse meget for virksomhederne, og her forbedrer kommunerne faktisk deres placering i år.

Lolland går fem pladser tilbage og ligger nu nummer 57 blandt de 93 kommuner i Danmark. Hvis man dykker ned i forskellige emner, kan man se, at der er markant fremgang i flere kategorier – eksempelvis ”uddannelse” og ”Information og Dialog”.

Til gengæld er der tilbagegang i eksempelvis kategorien ”arbejdskraft”.

- Lolland Kommune cementerer deres flotte fremgang fra sidste år. Fremgangen i underkategorier svarer også overens med vores opfattelse af Lolland Kommune, hvor vi selv har en god dialog om en række emner. Tilbagegangen i arbejdskraft-kategorien skal vi se nærmere på, men jeg hæfter mig ved, at der fortsat er god tilfredshed med jobcentret, siger formand for DI Lolland-Falster administrerende direktør Kim Frimann, Frimann Biler A/S.

Guldborgsund Kommune går 13 pladser tilbage til nummer 44. Sidste år hoppede kommunen hele 27 pladser frem til en plads i den øverste tredjedel af kommunerne.

Tilbagegangen i år ser man eksempelvis indenfor kategorien ”sagsbehandling”, men til gengæld er der fremgang i forhold til virksomhedernes vurdering af skatter, afgifter og gebyrer.

- Guldborgsund Kommune har stadig kurs mod toppen i Danmark, men tilbagegangen i sagsbehandlingen vil vi gerne i dialog med kommunen om. Guldborgsund var i top på dette emne sidste år, men er nu røget et godt stykke tilbage. Til gengæld går kommunen stærkt frem i forhold til skatter, afgifter og gebyrer, hvilket selvfølgelig altid er vigtigt for en privat virksomhed. Jeg håber, at Guldborgsund Kommune vil kigge grundigt på vores tal, og så glæder jeg mig til at følge op, siger Kim Frimann.

- Samlet set er Lolland-Falster dog på rette vej, vurderer formanden.

Læs mere i Folketidende tirsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce