cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester Holger Schou Rasmussen, Lolland Kommune, betegner erhvervslivet og erhvervsvirksomhederne på Vestlolland som afgørende for hele Lolland-Falster.
Borgmester Holger Schou Rasmussen, Lolland Kommune, betegner erhvervslivet og erhvervsvirksomhederne på Vestlolland som afgørende for hele Lolland-Falster.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Erhvervsudvikling er oppe i gear

Erhvervslivet på Vestlolland er afgørende for hele Lolland-Falster, lyder det fra borgmester.
07. september 2019 kl. 12:40 Af Jesper Bøgh

Annonce

- Erhvervslivet i den vestlige del af Lolland Kommune er en vigtig og stor drivkraft for hele Lolland-Falster.

Sådan lyder det fra borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune.

- Historisk har Vestlolland altid været et stærkt erhvervsmæssigt område. Efter et dyk efter værftslukningen i 1987 har området virkelig løftet sig, og især de seneste fem-seks år er erhvervsudviklingen og investeringerne kommet op i gear, konstaterer Holger Schou Rasmussen.

- Der er store industri-virksomheder, der skaber mange arbejdspladser, og som står for en meget stor del af landsdelens eksport. Det er blandt andet også for at understøtte den positive udvikling erhvervslivet er inde i, at vi fra byrådets side har valgt at investere et større millionbeløb i Nakskov Havn (læs side 12-13 i dette tillæg red.).

Men som borgmesteren understreger, så er der ingen garanti for, hvordan det kommer til at gå med erhvervsudviklingen i fremtiden.

- Når vi ser ude i Europa, så kan det godt se ud som om, der er risiko for recession på vej, hvilket vil betyde lavere eksport for vores virksomheder. Det er jo ofte sådan, at det går op i en årrække efterfulgt at en nedgang i en årrække, siger han og understreger, at han på trods af det, ser meget lyst på fremtiden.

- I en sådan situation er vi på Lolland beskyttet af, at det store Femern Bælt byggeri nu for alvor går i gang. Her vi der være masser af arbejde at få de næste 10 år for dem, som kan og vil, slår Holger Schou Rasmussen fast.

Han tror også på, at Lolland Kommunes satsning på vedvarende energi vil kunne gøre det attraktivt på sigt for virksomheder at være på Lolland.

- I første omgang skal den vedvarende energi afsættes lokalt, og så kan det være, at der netop ved vedvarende energi vil blive fordelagtige priser. Det er ihvertfald noget, der godt kan blive realiteter, mener Holger Schou Rasmussen.

Borgmesteren håber også, at allerede eksisterende virksomheder og iværksættere i denne tid med byggeriet af Femern Bælt forbindelsen tør tænke store tanker og være kreative i forhold til at se muligheder.

- Både når det gælder i byggeperioden, men også længere frem. Vi får en helt anden geografisk placering i fremtiden, hvor vi ikke kun behøver at vende blikket mod København. Det kommer til at gælde hele vejen rundt om os, konstaterer han og tilføjer.

- Det tror jeg på, at der kommer mange muligheder ud af til glæde for erhvervslivet på Vestlolland og resten af landsdelen, siger Holger Schou Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce