cookie-og-privatlivspolitik
Formand Kim Frimann, DI Lolland-Falster.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Erhvervsvenligheden går tilbage på LF

Guldborgsund Kommune er nummer 57 og Lolland Kommune nummer 72 ud af de 93 kommuner, som er med i Dansk Industris årlige undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed
01. september 2021 kl. 20:00 Af Jesper Bøgh

Der er plads til forbedringer i landsdelens to kommuner, når det kommer til erhvervsvenlighed.

Ihvertfald hvis man skal tro Dansk Industri årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed, som bygger på svar fra virksomheder i hele landet.

Med i vurderingen er også oplysninger om skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, og meget mere.

Resultaterne er opdelt i ti kategorier. Det giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder - ud over det samlede resultat.

Den overordnede erhvervsvenlighed i Guldborgsund Kommune svarer nogenlunde til landsgennemsnittet, mens Lolland Kommune ligger en smule under.

Annonce

Sammenlignet med de øvrige kommuner i Region Sjælland ligger Guldborgsund Kommune på en 5. plads og Lolland Kommune på en 13. plads blandt de 17 sjællandske kommuner.

Guldborgsund Kommune går tilbage fra en 31. plads sidste år til en 57. plads i år. I de fleste underkategorier ligger kommunen i midten af feltet.

Den klarer sig bedst i kategorierne brug af private leverandører og skatter, gebyrer og erhvervsarealer. Her ligger kommunen på en 26. plads. Til gengæld får kommunen den dårligste karakterer i arbejdskraft, hvor det bliver til en 81. plads.

- Det er ekstremt vigtigt, at der er et frugtbart samarbejde mellem kommunen og virksomhederne. Mangel på arbejdskraft er stor udfordring for virksomhederne, og der kan komme yderligere pres på i de kommende måneder og år. Derfor er der brug for et tæt samarbejde mellem virksomhederne, jobcentre og andre dele af kommunen, siger Kim Frimann, formand DI Lolland-Falster.

Lolland Kommune er gået en smule tilbage fra en plads som nummer 69 sidste år til 72 i år.

Annonce

Kommunen klarer sig bedst i kategorierne brug af private leverandører, hvor kommunen lander på en 31. plads og skatter, gebyrer og erhvervsarealer med en 36. plads.

Til gengæld ender kommunen på en 80. plads, når man sammenligner kommunerne i forhold til uddannelse. Det tynger især, at der er en lav andel af personer i den arbejdsdygtige alder, som får en uddannelse efter folkeskolen.

- Arbejdskraft og uddannelse er en vigtig prioritet for virksomhederne, da de to ting hænger uløseligt sammen. Der har kommunen og virksomhederne en stor fælles opgave. Vi skal udnytte den stigende aktivitet på Lolland til at få alle med, og det er et langt sejt træk, der skal til, siger Kim Frimann.

Han giver dog udtryk for en oplevelse af, at de lokale kommuner prioriterer erhvervslivet højt.

- Kommunerne giver virkeligt meget power til Business Lolland-Falster, og det viser, at kommunerne oprigtigt vil erhvervslivet, konstaterer Kim Frimann, der dog efterlyser en fælles forståelse generelt på Lolland-Falster af, hvad landsdelen skal leve af i relation til den grønne omstilling, når Femern Bælt-forbindelsen åbner i 2029.

Annonce

7.770 virksomheder indenfor DI's brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE