cookie-og-privatlivspolitik
Tomme strande i Grækenland og resten af verden bliver ifølge FN's agentur for turisme et kendetegn for 2020. (Arkivfoto)
Tomme strande i Grækenland og resten af verden bliver ifølge FN's agentur for turisme et kendetegn for 2020. (Arkivfoto)
Foto: Murad Sezer/Reuters

Erhverv

FN-prognose: 2020 forventes at blive skrækår for turismen

Globalt set har turismesektoren udsigt til et fald, som FN's agentur for turisme ikke har set siden 1950'erne.
28. maj 2020 kl. 13:10 Af Ritzau

Annonce

Turisme på tværs af landegrænser står til et fald på 70 procent i år, lyder det i en FN-prognose, som den tyske erhvervsavis Handelsblatt har fået lov at se.

Et fald på 70 procent vil i så fald være den største nedtur, siden man i 1950'erne begyndte at måle.

Det er FN's turistagentur, UNWTO, der har lavet prognosen.

Agenturets generalsekretær, Zurab Pololikashvili, siger til Handelsblatt, at prognosen blandt andet bygger på en antagelse af, at verdens lande gradvist åbner deres grænser fra august.

I Europa sker genåbningerne af grænserne ujævnt på tværs af kontinentet. I Italien åbner grænserne for turister 3. juni. Grækenland åbner for turister 15. juni. I Spanien bliver grænserne åbnet 1. juli.

Frankrig kommer med en revurdering 15. juni, men det vides ikke, hvornår landets grænser åbner.

Det danske Udenrigsministeriums Borgerservice fraråder indtil videre alle rejser til alle lande i verden. Men fredag kommer en opdatering på situationen omkring Danmarks grænser og rejsevejledning.

Landene har lukket deres grænser for ikke at importere smittetilfælde med coronavirus.

I Danmark kommer en række erhvervsdrivende også til at mærke faldet i turisme ifølge Dansk Industris chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Sune K. Jensen.

- Prognosen fra UNWTO viser med al tydelighed, hvor alvorlig en langvarig lukning af grænserne er - og ikke kun for turisterhvervet, men for en lang række af lokale virksomheder som købmanden, cykeludlejeren og museet, som normalt nyder godt af de udenlandske gæsters besøg, siger han.

Når turister ikke rejser ud for at bruge deres feriekroner, kan de i stedet spendere dem i deres hjemland. For Danmark er det regnestykke dog et minus.

Ifølge Dansk Industris tal brugte danske turister i udlandet 26,5 milliarder kroner i 2019. Modsat brugte udenlandske turister næsten 40 milliarder kroner i Danmark.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce