cookie-og-privatlivspolitik
Der har i første halvår 2019 været relativ lav aktivitet i erhvervshavnen i Nakskov. Det skyldes primært ophobning af møllevinger hos Vestas samt en dårlig høst i 2018.

Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Få Vestas-fyringer i Nakskov

Vestas vil skære 220 stillinger. Det forventes, at omkring en håndfuld medarbejdere i Nakskov er omfattet, og timelønnede medarbejdere går fri.
14. januar 2021 kl. 09:57 Af Jesper Bøgh

Annonce

ERHVERV Den danske vindmøllemager Vestas blandt andet med fabrik i Nakskov vil skære 220 stillinger i særligt Danmark og Storbritannien.

Det sker som følge af sammenlægningen med MHI Vestas, som Vestas sidste år overtog fuldt ud. Det oplyser Vestas i en pressemeddelelse.

Ifølge Vestas er man efter sammenlægningen blevet for mange på tværs af organisationen. Og derfor skal der siges farvel til medarbejdere.

Efter nedskaleringen vil Vestas have mere end 29.000 medarbejdere globalt, og cirka 6.000 af dem vil være ansat i Vestas på tværs af forskellige aktiviteter.

Den administrerende direktør i Vestas, Henrik Andersen, forklarer, at man siden aftalen om at overtage MHI Vestas har planlagt, hvordan organisationen skal se ud for bedst muligt at kunne vokse inden for vind både til lands og til vands.

- Vi har nu startet implementeringen af vores integrationsplaner, hvilket desværre inkluderer, at vi må sige farvel til cirka 220 hårdtarbejdende kolleger, siger Henrik Andersen.

Vestas understreger i pressemeddelelsen, at det ikke forventes, at der er timelønsansatte, der vil være omfattet af afskedigelserne.

- De fleste påtænkte afskedigelser forventes i Aarhus, hvor både Vestas og MHI Vestas Offshore Wind har og har haft hovedkontorer. På fabrikken i Nakskov forventes meget få funktionærer at være omfattet af afskedigelserne. Det præcise antal afhænger af de kommende forhandlinger med repræsentanter for medarbejderne, siger kommunikationschef i Vestas, Anders Riis, til Folketidende.

Det forventes, at de fleste af de medarbejdere, der skal siges farvel til, har fået besked ved udgangen af januar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce