cookie-og-privatlivspolitik
MariboHilleshög hedder nu DLF Beet Seed. Med det nye navn vil Holeby-virksomheden gerne signalere mere tydeligt, at den er en del af DLF-koncernen, fortæller direktør Hans Christian Ambjerg.
MariboHilleshög hedder nu DLF Beet Seed. Med det nye navn vil Holeby-virksomheden gerne signalere mere tydeligt, at den er en del af DLF-koncernen, fortæller direktør Hans Christian Ambjerg.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Får nyt navn

Roefrøproducenten MariboHilleshög i Holeby, der er en del af DLF-koncernen, skifter navn.
21. oktober 2021 kl. 08:01 Af Denny Michael Jakobsen

Roefrøvirksomheden MariboHilleshög, der er en del af DLF-koncernen, ændrer nu firmanavn til DLF Beet Seed ApS.

I 2017 blev sukkerroefrøforretningen en del af DLF, som siden har investeret yderligere i forskning og udvikling og i at øge produktionskapaciteten på fabrikken i Holeby. DLF Beet Seed har i dag cirka 340 ansatte på globalt plan og sælger roefrø til mere end 35 lande.

Hans Christian Ambjerg, direktør i DLF Beet Seed samt medlem af koncernledelsen i DLF, ser det nye firmanavn som et stærkt signal til omverdenen.

- Med det nye firmanavn ønsker vi at sende et tydeligt signal om, at vi er en del af DLF-koncernen, en førende, global forædlingsvirksomhed med fokus på frø. Vi ønsker samtidig at tilkendegive, at DLF er dedikeret til sukkerroefrø, og at vi i samarbejde skaber innovation og konstant udvikler nye sorter til værdi for landmændene og industrien, siger Hans Christian Ambjerg.

Resultaterne af den målrettede forædlingsindsats giver sig blandt andet udtryk i, at DLF Beet Seed snart kan tilbyde sukkerroedyrkerne de første sorter, der er tolerante over for plantesygdommen virusgulsot. Denne plantesygdom er vendt tilbage som en alvorlig skadegører i flere europæiske lande efter de seneste års udfasning af effektive plante-beskyttelsesmidler til behandling af roefrøet.

Annonce

Truels Damsgaard, direktør i DLF og bestyrelsesformand i DLF Beet Seed, ser også navneskiftet som en naturlig udvikling af roefrøforretningen.

- Det er fire år siden, at DLF opkøbte roefrøforretningen af Syngenta, og vi har lært meget om roefrø siden. Vi arbejder rigtigt godt sammen og dyrker de fælles synergier, ikke mindst inden for planteforædlingsområdet, hvor vores videnskabelige medarbejdere har stor gavn af samarbejdet og erfaringsudvekslingen omkring nye forædlingsteknologier og -metoder. Derfor har vi også fundet, at tiden er inde til, at DLF-varemærket også er afspejlet i sukkerroefrøforretningen, siger Truels Damsgaard og fortsætter:

- Vi har de seneste måneder arbejdet med fælles værdier, som vi deler i hele DLF-koncernen globalt, og nu har vi også DLF-navnet til fælles.

DLF Beet Seed vil fortsætte med at sælge og markedsføre sukkerroefrø gennem sine to varemærker, Maribo og Hileshög, begge med en lang historie i sukkerroebranchen. Maribo-varemærket kunne sidste år fejre 100 års jubilæum.

DLF Beet Seed er en af de seks nominerede virksomheder til Lolland-Falsters Erhvervspris, som uddeles i næste uge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE