cookie-og-privatlivspolitik
Der er endnu ikke sat navn på de afdelinger, som DLG ønsker lukket.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Færre afdelinger

Grovvareselskabet DLG planlægger at rationalisere.
05. september 2019 kl. 08:28 Af Margit Olsen

Annonce

Ønske om lavere omkostninger har fået DLG til at lave en plan om at reducere fra 80 afdelinger landet over til omkring 25, skriver Børsen.

- Vi har ikke lagt os fast på noget. Men antallet af afdelinger skal ned, og om ti år har vi kun omkring en tredjedel af dem tilbage, vurderer koncernchef Kristian Hundebøll, DLG, der er Danmarks største på korn og foderstoffer, skriver Børsen.

Ifølge Børsen vil koncerndirektøren sammen med formand , ledelse og bestyrelse tegne stregerne til det fremtidige setup i Danmark.

- Situationen er ikke den, at vi kan hæve priserne, så vi skal holde omkostningerne helt i bund. Derfor må vi konstant se meget på omkostninger, effektivisere og optimere vores service overfor landmændene, udtaler Kristian Hundebøll til Børsen.

De større landbrug, bedre transportmidler end tidligere, hvor de mindre landbrug med små traktorer selv kørte korn til, og hentede foder fra afdelingerne, er med til at begrunde DLGs beslutning om, at der bliver længere mellem afdelingerne.

- Vi har et efterslæb af ældre mindre anlæg, og vi har i DLG i dag en finansiel robusthed, der gør, at vi kan investere i større og mere effektive afdelinger, ny teknologi osv., siger Kristian Hundebøll til Børsen.

DLGs markedsandel i branchen ligger på omkring 50 procent.
Et tal som koncerndirektøren ifølge Børsen skal højere op fremadrettet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

Annonce