cookie-og-privatlivspolitik
Blandt andet lukkes pengeautomaten i Nysted.
Foto: Google Street View

Erhverv

Færre kontanter får bank til at lukke pengeautomater

Stadig flere af os betaler digitalt i stedet for kontant. Det får nu betydning for flere af Nordeas lokale pengeautomater.
22. september 2020 kl. 10:55 Af Jesper Bøgh

Annonce

Vi danskere bruger i dag langt færre kontanter end for blot få år siden - i stedet betaler vi digitalt, blandt andet via MobilePay eller kontaktløst med kort.

- Og det giver god mening, for digital betaling er både mere sikker end kontanter og desuden altid lige ved hånden. Vores ændrede vaner er dog også med til at gøre stadig flere pengeautomater urentable, forklarer Anita Hessel Pedersen, filialdirektør hos Nordea i Nykøbing.


Fald i hævninger

- Med mobiltelefon og kort har mange af os, lidt populært sagt, i dag en betalingsautomat i lommen. Og i flere af vores automater er antallet af hævninger nu faldet så meget, at det ikke længere giver mening at drive og vedligeholde dem, siger hun.


Lukker automater

Derfor lukker banken snart sine pengeautomater i Nysted og Stubbekøbing. Desuden lukkes to af de i alt seks automater i Nykøbing. Lukningerne vil finde sted i perioden 19. til 30. oktober.

- Der vil fortsat være gode muligheder for at hæve penge i Nykøbing, og for vores kunder i Nysted vil der desuden stadig være automater i Sakskøbing og Maribo, ligesom vores kunder i Stubbekøbing kan hæve i Nørre Alslev. Ofte er det også muligt at hæve i eksempelvis supermarkedet, fortæller Anita Hessel Pedersen.

Apropos Maribo, så har der den seneste tid verseret et rygte om, at Nordea skulle have opsagt sit lejemål i byen. Det rygte afkræfter Nordeas filialdirektør dog klart:

- Vi er utrolig glade for at være i Maribo så nej, vi har ikke opsagt vores lejemål. Og vi har heller ingen planer om at forlade byen, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce