cookie-og-privatlivspolitik
På torsdag er der festlig start på byggeriet af den længe ønskede nye Storstrømsbro. Men lokale fagforeninger er betænkelige ved projektet og hovedentreprenøren.
På torsdag er der festlig start på byggeriet af den længe ønskede nye Storstrømsbro. Men lokale fagforeninger er betænkelige ved projektet og hovedentreprenøren.
Foto: Vejdirektoratet

Erhverv

Fagforening lover tæt kontrol med bro-byggeri

Fagforeningsformand frygter for arbejdsforholdene på byggeriet af den nye Storstrømsbro, hvor første spadestik tages på torsdag
25. september 2018 kl. 19:10 Af Hans Gandrup

Annonce

- Jeg er naturligvis glad for, at byggeriet nu starter, og jeg er specielt glad for LO Lolland-Falsters rolle med at få "Ny bro" på dagsordenen. Men jeg er betænkelig ved hele den optakt brobyggeriet har fået, hvor de italienske firmaer har spillet en uheldig rolle. Fagforeningerne vil derfor være ekstra opmærksomme på arbejds- og lønforhold.

Sådan lyder det fra Jørgen Erik Kozak Nielsen, formand for LO Lolland-Falster, som har noget blandede følelser forud for starten på byggeriet af den nye Storstrømsbro.

Første spadestik til det store projekt tages torsdag eftermiddag - uden fagforeningsformanden blandt gæsterne i øvrigt. Men der kommer en repræsentant fra Bygge- og Anlægskartellet (BAT).

- De har allerede holdt et par møder med repræsentanter for entreprenøren Intenera og Vejdirektoratet, og det tegner heldigvis godt for samarbejdet, siger Jørgen Erik Kozak Nielsen.

- Men vi vil da holde godt øje med bro-byggeriet. Det er dejligt for landsdelen at få en bro. Men når vi ser på de entreprenører, man har valgt, på udsigten til masser af underleverandører og brobyggere af mange nationaliteter - så er der altså nogle advarselslamper, der begynder at blinke, siger den faglige formand.

3F´s Fagblad har beskæftiget sig indgående med de forskellige tvivlsomme herunder også kriminelle - forhold, som de oprindelige italienske entreprenørselskaber, der vandt licitationen, har været involveret i.

Men det er ikke kun et blakket ry, der gør Jørgen Erik Kozak Nielsen bekymret - men også selve kontrakten og prisen.

- Vi taler om en pris, der ligger 400 millioner kroner under, hvad danske Aarsleff A/S ville bygge for - og de ville endda lave elementer i Polen for at spare penge. Et eller andet sted skal den italienske entreprenør nu hente sin forretning - og det kan gøre mig betænkelig, siger fagforenings-formanden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce