cookie-og-privatlivspolitik
35 medarbejdere på Falcks Assistancecenter i Nykøbing er berørt af sammenlægningen med virksomhedens assistancecenter i Vejle.
35 medarbejdere på Falcks Assistancecenter i Nykøbing er berørt af sammenlægningen med virksomhedens assistancecenter i Vejle.
Foto: Mads Claus Rasmussen

Erhverv

Falck Assistancecenter lukker

Falck samler aktiviteter i Vejle. 35 medarbejdere i Nykøbing berørt.
10. juni 2020 kl. 11:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

NYKØBING Falck har onsdag meddelt medarbejderne på Falcks Assistancecenter i Nykøbing, at Falck sammenlægger centret med Falcks Assistancecenter i Vejle.

Det betyder, at Falck fremadrettet kun har ét samlet assistancecenter i Danmark, lyder det fra Falck i en meddelelse til Folketidende.

Falcks Assistancecenter i Nykøbing - også kaldet vagtcentralen - modtager opkald om patienttransport.

Falckstationen i Nykøbing - brand/ambulance - er ikke berørt af dagens udmelding, lyder meldingen fra Falck.

Sammenlægningen kommer til at påvirke 35 medarbejdere i Nykøbing.

Ifølge meddelelsen fra Falck medfører sammenlægningen, at der nu er 15 ledige stillinger på centret i Vejle, som Falck håber, at kollegerne i Nykøbing søger.

- Vi er kede af at sige farvel til dygtige medarbejdere. Mange af dem har ydet en kolossal indsats. De er kompetente og erfarne, og vi ønsker, at så mange af dem som muligt søger de ledige stillinger i Vejle. Vi har også en forpligtelse til at sikre, at Falck fortsat er en økonomisk sund virksomhed, og det sikrer vi blandet andet ved løbende at effektivisere driften, og i dette tilfælde ved at sammenlægge to assistancecentre til et, siger Gunnar Thykjær, Direktør for Operations, Falck Assistance Nordic, i meddelelsen.

Falck har indtil nu haft to assistancecentre i Danmark, der har fordelt opgaverne imellem sig, og som kunne aflaste hinanden i perioder med spidsbelastninger.

Men det har vist sig, at Falck kan klare sig med ét assistancecenter. Ved at lægge de to centre sammen, opnår Falck en besparelse i normering og driftsomkostninger. Dertil kommer, at Falck kan ensrette uddannelse og kundebehandling.

Falcks center i Nykøbing, der altså er et ud af to assistancecentre i Danmark, har 35 medarbejdere.

Det andet i Vejle har 110 medarbejdere.

Assistancecentrene modtager og disponerer alle opkald om sygetransport, autohjælp og bugsering. Opkald om autohjælp er hovedsageligt blevet håndteret fra Vejle, og opkald om sygetransport er hovedsageligt blevet håndteret fra Nykøbing.

Med den nye omstrukturering bliver alle aktiviteter fremover samlet i Vejle.

Ifølge meddelelsen fra Falck er Vejle valgt som fortsættende lokation, fordi Vejle er det største af de to centre. Disponering til hele landet foretages allerede fra Vejle, og det er nemmere at integrere aktiviteterne fra Nykøbing ind i Vejle end omvendt, og der vil i fremtiden være bedre rekrutteringsmuligheder til en samlet enhed i Vejle, både med hensyn til faste og timelønnede medarbejdere, lyder det fra Falck.

Meddelelsen kommer i kølvandet på en melding fra Falck i sidste uge om afskedigelser af op mod 450 medarbejdere globalt, hvoraf 300 af de afskedigede medarbejdere er ansat i Danmark.

Afskedigelserne sker for at tilpasse virksomheden til den forventede efterspørgsel efter covid-19 pandemien, lød det i sidste uge fra Falck.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce