cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune, er som formand i Femern Belt Development tilfreds med de to millioner kroner til fondens videre arbejde.
Foto: Flemming Keith Karlsen/Arkiv

Erhverv

Femern-region skal kittes endnu mere sammen

Femern Belt Development får erhvervsfremmemidler på to millioner kroner i 2021.
13. november 2020 kl. 18:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

ERHVERV Fonden Femern Belt Development får nu to millioner kroner af de decentrale statslige erhvervsfremmemidler i 2021.

Det har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse besluttet, oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Det glæder ikke mindst formanden i Femern Belt Development, borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune.

- Det er en vigtig anerkendelse af, at Femern Belt Development udfører en tværgående opgave mellem alle relevante aktører på begge sider af bæltet, som ingen andre kan og gør, siger han.

Holger Schou Rasmussen pointerer også, at de to millioner kroner er afgørende for finansieringen af det fortsatte arbejde.

Annonce

Femern Belt Development er finansieret af 10 kommuner med 1,6 millioner kroner, 3F og DI med en million kroner og Region Sjælland med en million kroner. Sidstnævnte har dog tidligere via de nu nedlagte regionale erhvervsfremmemidler bidraget med et større beløb.

- Derfor har det også været afgørende, at staten medfinansierer Femern Belt Development, hvis vigtigste opgave er at sikre, at vi får mest muligt ud af Femern Bælt-forbindelsen i hele Femern-regionen, når forbindelsen åbner, lyder det fra Holger Schou Rasmussen.

Også de to lokale folketingsmedlemmer Kasper Roug (S) og Lennart Damsbo-Andersen (S) har presset på hos erhvervsminister Simon Kollerup (S) for denne bevilling.

- Det er meget glædeligt, at det er lykkedes, fordi Femern Belt Development i høj grad binder hele Femern Bælt-regionen sammen og samtidig er lokalt forankret. Potentialet, når Femern Bælt-forbindelsen åbner, er, at hele Femern-regionen kan blive en region, som kan sammenlignes med Øresundsregionen. Der har Femern Belt Development netværk, kontakter og knowhow til at drive det frem, lyder det begejstret fra Kasper Roug.

Lennart Damsbo-Andersen peger på det afgørende i, at Femern Belt Developments mangeårige arbejde kan føres videre.

Annonce

- Femern Belt Development har kontakter på begge side af bæltet indenfor uddannelse, beskæftigelse og i erhvervslivet. Kort sagt, så kitter Femern Belt Development alle relevante aktører sammen på begge sider af bæltet. Det er et meget vigtigt arbejde, som nu bliver ført videre. Det er der kun al mulig grund til at glæde sig over, siger Lennart Damsbo-Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE