cookie-og-privatlivspolitik
Med projektet "Femern-forbindelsen som vækstdriver" bliver samarbejdet tæt mellem partnerne i projektet. Fra venstre er det Jørgen Sloth, Roskilde Handelsskole, Vibeke Pakkenberg, Roskilde Tekniske Skole, Steffen Lund, EUC Nordvestsjælland, Michael Bang, Celf, Jan Bagge, Zealand Business College, John Norman, EUC Sjælland, Stig Rømer Winther, Femern Belt Development og Per Bech Grønning, Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland.
Med projektet "Femern-forbindelsen som vækstdriver" bliver samarbejdet tæt mellem partnerne i projektet. Fra venstre er det Jørgen Sloth, Roskilde Handelsskole, Vibeke Pakkenberg, Roskilde Tekniske Skole, Steffen Lund, EUC Nordvestsjælland, Michael Bang, Celf, Jan Bagge, Zealand Business College, John Norman, EUC Sjælland, Stig Rømer Winther, Femern Belt Development og Per Bech Grønning, Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Femern skal få væksten til at buldre

Virksomhederne bliver gearet til det kommende anlægsarbejde.
04. december 2019 kl. 18:00 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
Projektpartnere:
Celf, EUC Nordvestsjælland, EUC Sælland, Roskilde Handelsskole, Roskilde Tekniske Skole, Svendborg Erhvervsskole og Zealand Business College sætter sammen med Femern Belt Development og Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland nu turbo på vækstinitiativet "Femern-forbindelsen som vækstdriver".

Bevilling fra Danmarks Erhvervsfremmestyrelse:
Fra Roskilde til Svendborg. Rækkevidden er stor for projektet "Femern-forbindelsen som vækstdriver," der skal ruste danske virksomheder til at indgå i byggeriet af Femern-forbindelsen. Projektet har netop fået en bevilling på 14,5 millioner kroner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

"Femern-forbindelsen som vækstdriver" er et toårigt projekt, der løber fra 1. januar 2020 til udgangen af 2021 med et samlet budget på 29 millioner kroner.
Kilde: Celf

Ved at deltage i et toårigt projekt "Femern-forbindelsen som vækstdriver" skal regionale virksomheder have styrket deres konkurrencekraft, og de skal have støtte til at udvikle en strategiplan for, hvordan de bedst kan blive underleverandører i forbindelse med den kommende Femern Bælt-forbindelse.

Dermed skal virksomhederne geares til det kommende anlægsarbejde, og samtidig bliver det ifølge projektpartnerne i projektet enormt attraktivt for elever på erhvervsskolerne i hele Region Sjælland og Svendborg at være med til at bygge en fundamental og vigtig forbindelse til Europa.

- Virksomheder, der potentielt kan blive underleverandører til byggeriet, skal stå knivskarpt i forhold til kvalificeret arbejdskraft, elever, effektivitet og netværk, så de kan blive de bedste samarbejdspartnere for byggeriet, siger administrerende direktør Michael Bang, Celf, der er leadpartner på projektet.

- "Femern-forbindelsen som vækstdriver" sikrer, at eleverne kommer rundt blandt virksomhederne i erhvervsskolernes netværk og således uddannes i at opfylde flest mulige kompetencer, som kan anvendes på byggeriet. Set med mine briller bliver det enormt attraktivt for elever på erhvervsskolerne, at de kan være med til at bygge en så fundamental og vigtig forbindelse til Europa, tilføjer han.


Tæt samarbejde

Der er tale om en stor indsats, som kun kan løses gennem samarbejde mellem partnerne, både med henblik på at styrke virksomhedernes mulighed for at vækste og få at sikre, at logistikken med elevforløb lykkedes.

Et andet formål med projektet er nemlig at understøtte lærlingelogistikken som vil komme, når der skal ansættes 500 lærlingeårsværk i forbindelse med anlægsinvesteringen.

Rigtig mange af disse elever vil få korte aftaler, hvor der skal suppleres med andre korte aftaler. Der vil ikke kun være tale om lokale lærlinge, men regionale og i flere tilfælde lærlinge fra hele Danmark.

- Der vil være tale om mange forskellige faggrupper indenfor service, catering, rengøring, vagtområdet og konkrete bygge- og anlægsområder. Desuden vil det også for ufaglærte over 25 år være muligt at komme i voksenlærlingeforløb, fortæller Per Bech Grønning, Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland.

Femern Belt Development har gennem flere år arbejdet med at geare virksomhederne til de kommende store opgaver på Femern Bælt-byggeriet.

- Virksomheder fra hele Danmark er interesserede i byggeriet. På vores seneste Femern-konference deltog flere end 200 virksomhedsrepræsentanter, hvoraf mange nu er i gang med at etablere samarbejder for at kunne byde ind på Femern-projektet. Initiativet "Femern som vækstdriver" vil øge de deltagende virksomheders konkurrenceevne. Det gælder ikke alene i byggeperioden, men det vil også på længere sigt bidrage til øget regional vækst, siger direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development.


Vækstplaner

Mindst 40 virksomheder fra blandt andet bygge- og anlægssektoren samt fra servicebranchen vil deltage, og de skal hver især udarbejde vækstplaner med fokus på, hvordan de via digitalisering af produktion og forretning kan styrke muligheden for at være underleverandør for anlægsinvesteringen.

Projektet, der har et samlet budget på 29 millioner kroner, har også fokus på ledelseskvalificering, medarbejderuddannelse, rekruttering - herunder elevansættelser - og netværk.

Projektet satser på, at mindst 40 procent af de deltagende virksomheder bliver underleverandører på Femern-projektet.

På lang sigt satser projektpartnerne også på, at de involverede virksomheders vækst fører til en regional vækst, og at Femern-forbindelsen dermed kommer til at fungere som en regional vækstdriver.

Projektet et toårigt, men projektleder Svend Erik Jessen, Celf, forventer, at projektet bliver forlænget ud over de to år.

- Efter 2021 kommer der en ny programperiode, hvor vi vil søge midler til at forlænge dette vigtige projekt, siger Svend Erik Jessen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

Annonce