cookie-og-privatlivspolitik
Jacob Aarup-Andersen har ikke nok erfaring til at blive Danske Banks næste administrerende direktør, vurderer Finanstilsynet.
Jacob Aarup-Andersen har ikke nok erfaring til at blive Danske Banks næste administrerende direktør, vurderer Finanstilsynet.
Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Ritzau Scanpix

Erhverv

Finanstilsynet afviser Danske Banks kronprins som direktør

Jacob Aarup-Andersen har ikke nok erfaring til at blive afløser for Thomas Borgen i Danske Bank.
17. oktober 2018 kl. 10:46

Annonce

Danske Bank ville have ansat den interne kandidat Jacob Aarup-Andersen som ny administrerende direktør, men det har banken fået afvist.

Finanstilsynet vurderer, han ikke har nok erfaring. Derfor kan han ikke blive godkendt.

Det oplyser Danske Bank, der tager afgørelsen til efterretning og leder videre efter en permanent afløser for nordmanden Thomas Borgen.

- Det var en enig bestyrelse, der støttede Jacob Aarup-Andersen som ny administrerende direktør, vel vidende at der er visse områder, hvor det kunne have været ønskeligt med længere tids erfaring, siger Ole Andersen, bestyrelsesformand i Danske Bank, i en kommentar.

Den 40-årige Jacob Aarup-Andersen har været i banken siden 2012 og har fra flere sider været udpeget som den interne kronprins, der en dag skulle være administrerende direktør.

Han er i øjeblikket i spidsen for forretningsområdet Wealth Management, der forvalter penge for virksomheder og rige privatpersoner. Den stilling fortsætter han i.

Finanstilsynet har ikke kommentarer til sagen, da Danske Bank selv valgte at trække ansøgningen for Jacob Aarup-Andersen, inden der lå en endelig afgørelse fra tilsynets side.

Indtil videre vil Jesper Nielsen fortsætte som midlertidig direktør. Han blev ansat i starten af oktober, da Thomas Borgen stoppede.

Danske Bank oplyser, at Jesper Nielsen er godkendt af Finanstilsynet til sin post som midlertidig administrerende direktør, mens Jacob Aarup-Andersen er godkendt til sit nuværende job som chef for Wealth Management.

Thomas Borgen valgte at trække sig som følge af sagen om hvidvask i Estland og stoppede i banken 1. oktober.

Selv om Danske Bank mangler at sætte navn på en direktør, behøver det ikke været et problem for banken.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, der er bankanalytiker i Sydbank.

- Danske Bank har lagt en strategi, som skal fortsætte det næste lange stykke tid.

- Så på den måde er det ikke så kritisk, at der ikke kommer en permanent ny administrerende direktør lige nu. De har noget luft til at finde en anden, siger han.

Han siger dog, at det er forståeligt, hvis det skaber lidt bekymring blandt aktionærerne, at der ikke er fundet en fast afløser.

Danske Bank-aktien falder 2,3 procent til 138,20 kroner onsdag ved 13.15-tiden. I år er aktien dykket 43 procent.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce