cookie-og-privatlivspolitik
Thomas Jørgensen (til venstre) er kommet i praktik hos Søren Weiss, der driver anlægsgartnerfirmaet Nøjsomheden.
Thomas Jørgensen (til venstre) er kommet i praktik hos Søren Weiss, der driver anlægsgartnerfirmaet Nøjsomheden.
Foto: PR

Erhverv

Fleksibilitet var vejen mod et fleksjob

Som lille virksomhed kan det være svært at finde overskud til at tage socialt ansvar. Men et lille anlægsgartnerfirma har knækket koden ved hjælp af projektet Rekruttering fra Kanten
19. februar 2021 kl. 20:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

I begyndelsen af 2020 fik Søren Weiss, der driver det lille anlægsgartnerfirma Nøjsomheden fra Sortsø, et opkald, han sent vil glemme.

En bekendt, der tidligere havde været brolægger, ringede for at høre, om der kunne være mulighed for at komme i praktik hos det lille firma.

- Jeg tænkte hvorfor ikke? Jeg kunne da godt bruge en brolægger nogle timer om ugen, og jeg vidste på forhånd, at vi havde en god kemi. Så jeg tog chancen, fortæller Søren Weiss, der ellers altid havde drevet Nøjsomheden alene.

- Det var egentlig ikke et stort spring, og jeg tænkte faktisk ikke så meget over det med at tage et socialt ansvar. Det handlede mere om, at den rigtige mand tilbød sig. Resten var blot et spørgsmål om planlægning, forklarer Søren Weiss.

Opkaldet kom fra Thomas Jørgensen, der nogle år tidligere havde fået konstateret kronisk tarmbetændelse - en varig sygdom, der kommer i bølger med slemme mavesmerter, blodig diarré og anfald af feber.

Annonce

For Thomas Jørgensen er dagene præget af hyppige toiletbesøg, især om morgenen, hvor det kan tage 4-5 timer at komme ud ad døren.

- Sygdommen gør det umuligt for mig at passe et normalt job på 37 timer om ugen, selvom der er intet, jeg hellere ville. Jeg havde været ledig i et godt stykke tid, men kunne bare ikke finde et så fleksibelt job, som jeg havde behov for på grund af min sygdom, siger Thomas Jørgensen.

Første praktiksted viste sig heller ikke at være det rigtige for Thomas Jørgensen.

- Jeg kom i praktik i et supermarked, hvor jeg skulle sætte varer på hylderne. Det kedede mig, for jeg er typen, der gerne vil have varierende arbejdsdage. Og så vil jeg selvfølgelig også gerne lave det håndværk, jeg brænder for, understreger Thomas Jørgensen, der har arbejdet som brolægger, siden han var 20 år.


Fleksibilitet

I stedet for at vente på en ny praktikplads begyndte Thomas Jørgensen at kigge i sit netværk, og der faldt hans øjne snart på Nøjsomheden og Søren Weiss. Det stod hurtigt klart, at fleksibilitet ville være vejen.

Annonce

- Det er jo ikke mødetidspunktet, der er det vigtige - det vigtige er, at de aftalte opgaver bliver løst, inden dagen er omme. Hvis der mangler en time i regnskabet, så lægger Thomas den bare på et andet tidspunkt, forklarer Søren Weiss.

- Nu, hvor Thomas har fået lønnede timer, har han også fået en firmabil med sit eget campingtoilet. Så behøver vi ikke at vente på hinanden. Jeg kører ud til opgaverne, og Thomas kommer, når han er klar, fortæller Søren Weiss.

Da Covid-19 lukkede samfundet ned i foråret 2020, blev Thomas Jørgensen sendt hjem fra sin praktikplads.

Men det fleksible og effektive samarbejde i det lille firma var på ingen måde glemt.


Hurtigt tilbage

Lige så snart der blev åbnet igen, kom Thomas tilbage i sin praktik.

Annonce

- Det var demotiverende bare at gå rundt derhjemme, når jeg nu endelig var kommet i gang og havde fundet mig til rette i et fleksibelt job, siger Thomas Jørgensen, inden han afbrydes af sin chef.

- Opgaverne er jo ikke blevet færre i løbet af corona-tiden, så jeg var rigtig glad for, at jeg kunne ansætte Thomas i lønnede timer i begyndelsen af december, fortæller Søren Weiss.

Målet er nu, at Thomas Jørgensen bliver godkendt til et fleksjob, så ansættelsen i Nøjsomheden kan få en mere varig karakter.

- Det ville virkelig være dejligt. Livet er bare sjovere, når man har noget at stå op til om morgenen, og man laver noget, man elsker, afrunder Thomas Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE