Annonce
Erhverv

Fleksibilitet var vejen mod et fleksjob

Thomas Jørgensen (til venstre) er kommet i praktik hos Søren Weiss, der driver anlægsgartnerfirmaet Nøjsomheden. Foto: PR

Som lille virksomhed kan det være svært at finde overskud til at tage socialt ansvar. Men et lille anlægsgartnerfirma har knækket koden ved hjælp af projektet Rekruttering fra Kanten

I begyndelsen af 2020 fik Søren Weiss, der driver det lille anlægsgartnerfirma Nøjsomheden fra Sortsø, et opkald, han sent vil glemme.

En bekendt, der tidligere havde været brolægger, ringede for at høre, om der kunne være mulighed for at komme i praktik hos det lille firma.

- Jeg tænkte hvorfor ikke? Jeg kunne da godt bruge en brolægger nogle timer om ugen, og jeg vidste på forhånd, at vi havde en god kemi. Så jeg tog chancen, fortæller Søren Weiss, der ellers altid havde drevet Nøjsomheden alene.

- Det var egentlig ikke et stort spring, og jeg tænkte faktisk ikke så meget over det med at tage et socialt ansvar. Det handlede mere om, at den rigtige mand tilbød sig. Resten var blot et spørgsmål om planlægning, forklarer Søren Weiss.

Opkaldet kom fra Thomas Jørgensen, der nogle år tidligere havde fået konstateret kronisk tarmbetændelse - en varig sygdom, der kommer i bølger med slemme mavesmerter, blodig diarré og anfald af feber.

For Thomas Jørgensen er dagene præget af hyppige toiletbesøg, især om morgenen, hvor det kan tage 4-5 timer at komme ud ad døren.

- Sygdommen gør det umuligt for mig at passe et normalt job på 37 timer om ugen, selvom der er intet, jeg hellere ville. Jeg havde været ledig i et godt stykke tid, men kunne bare ikke finde et så fleksibelt job, som jeg havde behov for på grund af min sygdom, siger Thomas Jørgensen.

Første praktiksted viste sig heller ikke at være det rigtige for Thomas Jørgensen.

- Jeg kom i praktik i et supermarked, hvor jeg skulle sætte varer på hylderne. Det kedede mig, for jeg er typen, der gerne vil have varierende arbejdsdage. Og så vil jeg selvfølgelig også gerne lave det håndværk, jeg brænder for, understreger Thomas Jørgensen, der har arbejdet som brolægger, siden han var 20 år.

Fleksibilitet

I stedet for at vente på en ny praktikplads begyndte Thomas Jørgensen at kigge i sit netværk, og der faldt hans øjne snart på Nøjsomheden og Søren Weiss. Det stod hurtigt klart, at fleksibilitet ville være vejen.

- Det er jo ikke mødetidspunktet, der er det vigtige - det vigtige er, at de aftalte opgaver bliver løst, inden dagen er omme. Hvis der mangler en time i regnskabet, så lægger Thomas den bare på et andet tidspunkt, forklarer Søren Weiss.

- Nu, hvor Thomas har fået lønnede timer, har han også fået en firmabil med sit eget campingtoilet. Så behøver vi ikke at vente på hinanden. Jeg kører ud til opgaverne, og Thomas kommer, når han er klar, fortæller Søren Weiss.

Da Covid-19 lukkede samfundet ned i foråret 2020, blev Thomas Jørgensen sendt hjem fra sin praktikplads.

Men det fleksible og effektive samarbejde i det lille firma var på ingen måde glemt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hurtigt tilbage

Lige så snart der blev åbnet igen, kom Thomas tilbage i sin praktik.

- Det var demotiverende bare at gå rundt derhjemme, når jeg nu endelig var kommet i gang og havde fundet mig til rette i et fleksibelt job, siger Thomas Jørgensen, inden han afbrydes af sin chef.

- Opgaverne er jo ikke blevet færre i løbet af corona-tiden, så jeg var rigtig glad for, at jeg kunne ansætte Thomas i lønnede timer i begyndelsen af december, fortæller Søren Weiss.

Målet er nu, at Thomas Jørgensen bliver godkendt til et fleksjob, så ansættelsen i Nøjsomheden kan få en mere varig karakter.

- Det ville virkelig være dejligt. Livet er bare sjovere, når man har noget at stå op til om morgenen, og man laver noget, man elsker, afrunder Thomas Jørgensen.

  • Thomas Jørgensen (til venstre) er kommet i praktik hos Søren Weiss, der driver anlægsgartnerfirmaet Nøjsomheden. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op