cookie-og-privatlivspolitik
Amerikanske Zoom Video Communications, der er en førende leverandør af videotelefoni og online chat-tjenester, har nydt godt af  pandemien, og præsenterer mandag aften sit seneste årsregnskab, der viser en fremgang i omsætningen på 326 procent.
Amerikanske Zoom Video Communications, der er en førende leverandør af videotelefoni og online chat-tjenester, har nydt godt af pandemien, og præsenterer mandag aften sit seneste årsregnskab, der viser en fremgang i omsætningen på 326 procent.
Foto: Dado Ruvic/Reuters

Erhverv

Flere bruger Zoom under corona - omsætning er vokset 326 procent

Selskabet Zoom Video Communications har sidste år nydt godt af, at flere har arbejdet hjemme grundet corona.
01. marts 2021 kl. 22:40 Af Ritzau

Mens coronapandemien har været en mavepuster for mange virksomheder, så har der også været virksomheder, der har lukreret på virusudbruddet.

En af de virksomheder er amerikanske Zoom Video Communications, der er en førende leverandør af videotelefoni og online chat-tjenester.

Selskabet har mandag aften dansk tid offentliggjort sit seneste årsregnskab, og det viser en fremgang i omsætningen på 326 procent til 2,7 milliarder dollar.

I dansk valuta svarer det til cirka 16,4 milliarder kroner.

Den store fremgang i omsætningen kommer af, at flere har arbejdet hjemme under coronapandemien. Det har øget behovet for løsninger som Zooms.

Annonce

I en kommentar til regnskabet kalder Eric S. Yuan, administrerende direktør for Zoom Video Communications, sidste år for et hidtil uset år.

Mens selskabet har nydt godt af at få flere betalende kunder til sine løsninger, så har det også stillet nogle større krav til selskabet i forhold til at kunne følge med den stigende efterspørgsel.

- I det forgangne år har vi i betydelig grad vokset vores forretning for at levere kritiske kommunikations- og samarbejdsservices til vores kunder og det globale samfund i forlængelse af pandemien, siger Eric S. Yuan.

Sidste års markante stigning i omsætningen har også bidraget til, at Zoom har tjent flere penge. På driften har selskabet tjent 660 millioner dollar. Det er hele 5097 procent højere end året før og svarer til knap 4,1 milliarder kroner.

Selv om dele af verdens befolkning er begyndt at blive vaccineret mod corona, og flere er vendt tilbage på arbejdet, så lader det ikke til, at Zoom forventer en nedgang af den grund.

Annonce

For det nye år regner selskabet faktisk med at komme til at overgå både sidste års omsætning og driftsoverskud. Omsætningen ses lande i underkanten af 3,8 milliarder dollar, mens driftsoverskuddet forventes at ende på lidt over 1,1 milliarder dollar.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE