cookie-og-privatlivspolitik
Cirka 30 interesserede fra landbruget var mødt op hos VKST i Øster Toreby for at høre mere om omdannelse af landbrug til selskaber.
Cirka 30 interesserede fra landbruget var mødt op hos VKST i Øster Toreby for at høre mere om omdannelse af landbrug til selskaber.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Flere vil omdanne landbrugsvirksomheder til selskaber

Flere og flere omdanner landbrug til selskaber, fordi det kan medføre skattemæssige fordele ved blandt andet generationsskifte.
12. december 2019 kl. 17:40 Af Jesper Bøgh

Annonce

- Vi har haft en kraftig stigning i antallet af rådgivningssager, hvor privatejede landbrug bliver til landbrugsselskaber. Derfor afsætter vi også flere ressourcer til rådgivning på det område.

Det fortalte Bjarne Nordholt, der er skatte- og selskabskonsulent i VKST, da han foran cirka 30 interesserede fortalte om selskabsdannelser i landbruget ved et fyraftensmøde onsdag eftermiddag sammen med økonomikonsulent i VKST, Preben Jensen.

Baggrunden er ifølge Preben Jensen blandt andet, at landbrugene bliver større og kræver meget kapital, og at gennemsnitsalderen for landmændene bliver højere.

- Der er derfor flere, der nu går med overvejelser om et generationsskifte. Mange landmænd driver landbrug som privatejet virksomhed, men springet derfra og til at omdanne til et selskab er ikke så stort, fortalte han.


Skattefordel

Der kan nemlig være en stor skattemæssig fordel, når virksomheden skal på andre hænder.

- Landmanden skyder sit landbrug ind i et driftsselskab, som ejes af ham selv gennem et holdingselskab. Herefter kan både hans landbrug og den udskudte skat ligge i selskaberne til evig tid. Den udskudte skat overføres derved til næste generation og finansierer samtidig en del af handelsprisen. Betingelsen er dog, at pengene ikke er til rådighed personligt. De skal forblive i holdingselskabet, forklarede Bjarne Nordholt.

Sagen er nemlig den, ifølge Bjarne Nordholdt, at inflationen vil udhule værdien af den udskudte skat, indtil salget reelt ender med at have været skattefrit.

- Men der er en række tidsmæssige betingelser, man skal være opmærksom på. Derfor er det vigtigt at komme i gang med processen om generationsskifte i god tid, lød opfordringen fra Bjarne Nordholdt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JENS CHRISTENSEN

Rygepolitik 25. januar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

Annonce