cookie-og-privatlivspolitik
Et vigtigt element i projektet er at inddrage borgerne i specifikke lokalområder på Lolland-Falster for at sikre lokalt perspektiv i forhold til turismeudviklingen, og her er områderne Kragenæs og Marielyst (billedet) valgt ud.
Et vigtigt element i projektet er at inddrage borgerne i specifikke lokalområder på Lolland-Falster for at sikre lokalt perspektiv i forhold til turismeudviklingen, og her er områderne Kragenæs og Marielyst (billedet) valgt ud.
Foto: Flemming. K. Karlsen/Arkiv

Erhverv

Fokus på bæredygtighed i fremtidig LF-turisme

En målrettet bæredygtighedsindsats i den lokale turisme skal sikre flere turister til Lolland-Falster i fremtiden.
08. januar 2021 kl. 15:30 Af Jesper Bøgh

Annonce

Lolland-Falster har godt fat i nogle af de mest miljøbevidste turister, nemlig tyskerne.

Det er godt for det lokale turismeerhverv, men det stiller også krav.

- Den stigende grønne bevidsthed hos turisterne fra Tyskland rummer både en risiko og et potentiale, konstaterer destinationschef Brian Lindorf Hansen fra Visit Lolland-Falster.

- Dels risikerer vi at miste vores tag i tyskerne, hvis ikke vi lever op til deres grønne idealer. Dels har vi en enestående mulighed for gennem en målrettet bæredygtigheds-indsats at få flere turister til Lolland-Falster, vurderer han.

Et nyt samarbejde mellem Lolland Kommune, Guldborgsund Kommune og Visit Lolland-Falster skal derfor nu sætte gang i en opgradering af bæredygtigheden i turismeerhvervet på Lolland-Falster.

- Når Femern Bælt-forbindelsen åbner i 2029, står vores landsdel yderst stærkt i forhold til at tiltrække tyske turister. Derfor er det vigtigt, at vi allerede nu arbejder på at fremstå som en drømmedestination for den miljøbevidste turist, fortæller chefkonsulent Claus Lyngby Petersen, Lolland Kommune.

- Tyskerne er uden sammenligning den største gruppe af udenlandske turister i Danmark. De elsker Lolland-Falster, ikke mindst på grund af vores strande og natur. Men de skal også elske os for at levere turismeløsninger, der er i balance med naturen, lyder det fra formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, Guldborgsund Kommune.

- Arbejdet begynder med, at vi får taget pulsen på, hvor vi står lige nu i forhold til bæredygtige løsninger hos de forskellige aktører såsom hoteller, attraktioner og restaurationer. Vi er derfor i gang med en interviewundersøgelse, der skal give os et billede af, hvilke bæredygtige tiltag, som er sat i gang hos de lokale turismeaktører, og hvilke udfordringer de møder i den grønne omstilling, fortæller forretningsudvikler Camilla Romme Hansen, Visit Lolland-Falster.

Næste skridt bliver at sammensætte en række praktiske anvisninger på, hvordan man som eksempelvis bestyrer af en campingplads, restauratør eller sommerhusejer kan løfte niveauet af bæredygtighed.

- Vores fokus er, at det skal være så nemt at gå til som muligt. Bæredygtighed behøver ikke være vildt besværligt, ofte handler det om at foretage det rette valg. Eksempelvis i forhold til affaldshåndtering, naturbeskyttelse eller ansættelse af en medarbejder på kanten af arbejdsmarkedet, ligesom man skal sikre sig de mest bæredygtige løsninger, når man løbende udskifter installationer, fortæller Camilla Romme Hansen.

Den praktiske tilgang er i høj grad valgt med fokus på at hjælpe de små og mellemstore turismevirksomheder i landsdelen.

Et vigtigt element i projektet er også at inddrage borgerne i specifikke lokalområder på Lolland-Falster for at sikre lokalt perspektiv i forhold til turismeudviklingen, og her er områderne Kragenæs og Marielyst valgt ud.

Projektet gennemføres med midler fra Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje.

Læs også artiklen" "Business LF opgraderer på handel og oplevelser" i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce