cookie-og-privatlivspolitik
I Sydlollands Borger- og Erhvervsforening tror man på, at optimismen i butiksmiljøet er vendt tilbage.

3

Billeder

I Sydlollands Borger- og Erhvervsforening tror man på, at optimismen i butiksmiljøet er vendt tilbage.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Formand: - Det er fedt at se

Butikkerne er igen så småt vendt tilbage til Rødbys midtby.
29. november 2021 kl. 10:23 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBY Det er nye tider i Rødby på butiksfronten, hvis man spørger Sydlollands Borger- og Erhvervsforening. Efter en tid med butiksdød er der igen ved at komme liv i byen, fortæller formanden for foreningen, Jesper Bergdal Kolath:

- Der er klart ved at ske noget. Det startede jo sådan set med dametøjsbutikken Tallulah i midten af vores hovedgadeområde. Hun har formået at få lavet en rigtig fin biks med flot vindue. Det har ligesom givet en smittende effekt. Pludselig var der en pølsevogn ovre på den anden side og begyndelse til et lille miljø omkring Netto. Så kom hende fra Julenisseriet, der ellers havde butik i den anden ende af byen, men fandt ud af, at der egentlig er meget hyggeligt ved Tallulah. Sidenhen er herretøjsbutikken Larsen kommet, og der er kommet et hyggeligt lille miljø. Der er kommet en lille klynge af butiksvinduer, der er blevet fyldt op. Det er fedt at se.

Præcis hvad der ligger til grund for de tilbagevendende butikker, ønsker handelsstandsformanden dog ikke at spå om, men i erhvervsforeningen er man positivt stemt overfor, at lysten til igen at starte butik i Rødbys midtby er tilbage, ligesom man også mener, at der er tale om en tendens.

- Det er vi sindssygt glade for. Vi er meget taknemmelige overfor dem, der har turdet tage chancen. Og jeg er sikker på, at der står nogle derude og lurepasser den lidt, som har lyst til at starte et eller andet op. Men man afventer, og det tror jeg ikke, at man behøver. Når de andre tør, og man ligesom kan stå sammen om det her, har vi også lige pludselig en lille indkøbsstad igen. Så man ikke behøver at køre til Maribo for at handle julegaver. Nu har jeg selv været oppe at kigge i dame- og herretøjsforretningerne, og varerne er sgu i orden, fortæller Jesper Bergdal Kolath.

Interessen kan dog skyldes planerne om byfornyelse af netop Østergade og Rødbys midtby.

Annonce

- Man kan jo ikke flytte det hele ned i Rødbyhavn, og jeg tror også, at der er nogen, der har hørt om vores planer for by- og gadebilledet, så der er en optimisme blandt folk, fortæller Jesper Bergdal Kolath, der samtidig har en opfordring til alle, der har planer om at starte butik i Rødby:

- Står man og tøver lidt og har en idé om at lave noget, skal man bare springe ud i det.

Den opfordring er hermed videregivet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE